Çin Araştırma Gemisi Mariana Çukuru'ndaki Denizaltı Dağlarını Keşfe Çıkıyor

Çin araştırma gemisi Science, 18 Mayıs Cumartesi günü Doğu Çin kenti Qingdao'dan demir alarak, dünyanın en derin doğal çukuru Mariana Trench'deki az bilinen denizaltı dağlarını keşif seferine çıktı. 
 
Çin Bilim Akademisi Oşinografi Enstitüsü görevlisi başuzman Xu Kuidong'un açıklamasına göre araştırmacılar, Pasifik Okyanusu'nun batısındaki tipik deniz dağlarını topografik, hidrolojik ve bioekolojik yönlerden inceleyecekler. 
 
Veri ve canlı örnekleri, tortu ve çukurdan kayalar toplamak için uzaktan algılayıcı insansız denizaltı araçları kullanılacak. 
 
Xu'nun ekibi, araştırmadan önce, Batı Pasifik Okyanusu'ndaki dört denizaltı dağında kapsamlı ve ayrıntılı bir inceleme başlattı. Yani program yakınlardaki denizaltı dağlarının bio-çeşitliliğinin keşfedilmesine yardımcı olacak.  
 
Okyanuslarda 30.000'den fazla denizaltı dağının bulunduğu tahmin ediliyor. Bunların yüzde 60'ından fazlası Pasifik'te. Zengin balık varlıkları, maden kaynakları ve deniz organizmalarının çeşitliliği ile denizaltı dağları bilimsel araştırma ve ticari etkinlik açısından önem arz etmektedir.

Editör: TE Bilişim