Cilvegözü'nde 'Çelik Olta' Operasyonu

Suriye plakalı bir TIR şoförünün Lübnan'a götürmek üzere İran'dan aldığı yükü Türkiye'de boşalttığı ve sahte evraklarla yerine bozuk İstavrit balığı yüklediği ortaya çıktı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerinin düzenlediği "Çelik olta" operasyonu ile tonlarca bozuk balığa el konulup imha edildi. TIR şoförü ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Alınan bilgiye göre; 443479 Suriye plakalı TIR'ın sürücüsü A.A., İran'dan aldığı B.ETİ yazılı olan evraklı yaklaşık 29 ton yükü ile sahte belge ile Lübnan'a götürmek istedi.

TIR şoförünün Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra aldığı bir bilgiyi değerlendiren Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri teyakkuza geçti.

443479 Suriye plakalı TIR'ın Cilvegözü Sınır Kapısında gümrüğe geldiğinde yakın takibe alan ekipler, aracın yapılan ilk kontrolünde gümrük güvenlik mührünün kopuk olduğunu tespit etti. Aracın detaylı incelemesinde ise yükün 11 ton eksik olduğunu belirleyen ekipler, yükün ise İran'da yüklenip Lübnan'a götürülmek istenen mal olmadığını ortaya çıkarttı.

TIR'da tonlarca istavrit balığına ve kısmen de hamsi balığına rastlayan ekipler, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Gümrük Muhafaza, Gümrük ve Gümrük Tahaffuzhane Veteriner Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan incelemede balıkların bozuk, eski ve kokmuş olduğundan insan sağlığını tehdit ettiği raporu verildi.

Asıl yükünü Türkiye'de boşaltan yerine Karadeniz ve Marmara' ya özgü balık türünü yükleyen Suriye plakalı aracın sürücüsü gözaltına alındı.

200 bin YTL TIR aracına ve tonlarca istavrit balığına el koyan ekipler, bozuk balıkları üzerine kireç dökerek imha ederken sürücüyü adliyeye sevk etti.

Hakim karşısına çıkan A.A tutuklanarak cezaevine gönderildi. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim