Çıkarma gemisi ile ilgili araç ve donanımların tedarikine yönelik ihalede süre uzatıldı 

ANKARA - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için tedarik edilecek 4 adet havuzlu çıkarma gemisi ile ilgili araç ve donanımların tedarikine yönelik ihalede süre uzatımına gidildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca (SSM) yapılan duyuruda, daha önce 2 Temmuz 2007 tarihi olarak açıklanan "Bilgi İstek Dokümanlarını (BİD)" cevaplandırma süresi, yapılan yeni düzenleme sonrasında 10 Ağustos 2007 tarihine ertelendi. Bu tarihte alınacak teklifler, SSM tarafından değerlendirilerek ihaleye teklif vermeleri uygun görülen yerli ve yabancı firma portföyleri oluşturulacak.

Talip çok

Mayıs ayı sonu itibari ile 82 yerli ve yabancı firmanın ilgi duyarak Bilgi İstek Dokümanı (BİD) aldığı uluslararası düzeydeki ihalede yapılan yeni uzatım sonrasında bu sayının 100'ü geçmesi bekleniyor.

Havuzlu çıkarma gemisi ile ilgili araçların tedarikine ilişkin ihaleye, başta Türkiye'den Havelsan, Aselsan, Yatmem,Meteksan, Manaş Holding, Hema Endüstri savunma şirketlerinin yanı sıra FNSS, Lockheed Martın Marıtme Seystem, Epicos SA, Raytheon Integrated, Overseas Development Corp, Northrop Grumman Sperry Marıne olmak üzere çoğunluğunu ABD'li savunma şirketlerinin oluşturduğu firmaların teklif vermeleri bekleniyor.

İhalede yarışacak firma veya firma gruplarının da bu ay içinde SSM tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

Projenin kapsamı

Savunma Sanayii Müsteşarlığınca bir süre önce ihale süreci başlatılan tedarik kapsamında, 1 adet LPD, 4 adet çıkarma aracı (LCM), 27 adet Amfibi Zırhlı Hücum Aracı (AAV), 2 adet araç ve personel çıkarma aracı-LCVP (Landing Craft Vehicle Personel), 1 adet komutan vasıtası ve 1 adet de RHIB (Rigged Hull Inflatable Boat) bot yer alıyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Editör: TE Bilişim