Yıllardır İskenderun'da gazetecilik yapan Mürsel Seher, meslek hayatının en zor anlarından birini pazar günü yaşadı. Karaağaç'taki olayın bilgisini alan Seher, 'Yine boğulma sezonu açıldı' diyerek aracıyla yola çıktı. Vardığında ilk haberi geçme telaşı ile birkaç kare fotoğraf ve kısa bir görüntü çeken Mürsel'i tanıyan bir polis, hayatını kaybedenlerden Seher soyadındaki çocuğu tanıyıp tanımadığını sordu. Bu arada İhlas Haber Ajansı'nda çalışan muhabir kardeşinin kendisine ağlar vaziyette sarılıp "Bu bizim yeğenimiz." demesiyle acı haberi öğrendi. Bir süre şoka giren Mürsel Seher, uzun süre gözyaşı döktükten sonra çektiği görüntü ve fotoğrafları da merkeze geçti.

Haberi merkeze geçtikten sonra cenaze için hastaneye giden Mürsel Seher, İskenderun'da esnaf olan 4 çocuk babası ağabeyine acı haberi burada verdiklerini kaydetti. Seher, "Yaz ayları geldi ve boğulma olayları arttı. Bu tür vakalara dikkat etmek gerekiyor. Yarın bir başkasının da başına gelebilir." dedi. Seher, geçen ay da ablasının kızını üniversite okuduğu Mısır'da trafik kazasında kaybetmişti.

Cenazeler Toprağa Verildi

Denizde boğulan Kur'an kursu öğrencilerinden Eyyüp Can Seher (16) ve Ramazan Duran Güven (17) için Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Seher Çankaya Mezarlığı'nda, Ramazan Duran Güven'in cenazesi de Azganlık beldesinde toprağa verildi. Mehmet Bilgin (16), Antakya'nın Ovakent beldesinde, Ömer Faruk Kurter Kırıkhan'da, Mustafa Kul da Altınözü ilçesinin Mayadalı köyünde defnedildi.

 

Editör: TE Bilişim