Çiftlikler Kapatılmasın, Kotalar Kaldırılsın

AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, balık çiftliklerinin kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. Bu çiftliklerden binlerce ailenin geçindiğini söyleyen Çolak, çiftliklere uygulanan kotanın da kaldırılmasını istedi

AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın, ilgili tebliğ şartlarına uymayan balık çiftliklerini tamamen kaldırmasına tepki gösterdi. Çolak, “Türkiye’de binlerce insan buradan ekmek yiyor, evine ekmek götürüyor. Türkiye’de balık çiftliklerinin kapatılması için yapılan kampanyaları doğru bulmuyorum” dedi.

Balık çiftliklerinin kaldırılmasıyla Avrupa’daki balıkçılarla rekabet şansının ortadan kalkacağını savunan Çolak, “Bir mühendis ve bu işi bilen bir insan olarak bu konuda fazla haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Türkiye’de binlerce insan buradan ekmek yiyor, evine ekmek götürüyor. Dünyanın her tarafında o tür çiftlikleri görmek mümkün. Belki bunların kontrolleri daha iyi yapılabilir. Fakat tamamen ortadan kaldırılması Türkiye’deki binlerce insanı mağdur eder” diye konuştu.

Çolak, balıkçılığın kotalar nedeniyle sıkıntılar yaşandığını da vurgulayarak, “Türkiye’de son 5-10 yıl içinde özellikle yetiştiricilik yoluyla üretilen balıkçılıkta önemli yerlere gelmiş durumdayız. Yurtdışına ithal edilen tatlı su ve deniz balıkları konusunda dünyada bu işi yapan ülkelerle yarışırız. Gümrük kotaları ve balıkçılığa uygulanan kotalar serbest bırakılsa belki de Avrupa’nın en iyisi olacağız” dedi.

Vatan

Editör: TE Bilişim