CHP, ''Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile Tüpraş'ın yüzde 14.76'lık hissesinin satışında, ''ihaleye fesat karıştırdıkları, görevi kötüye deneme bonusu veren siteler kullandıkları ve kamuyu zarara uğrattıkları'' gerekçesiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında gensoru önergesi verildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verilen gensoru önergesinde, gerekçe olarak Galataport ihalesinde, devleti zarara uğrattığı gösteriliyor.

Bu gensoru ile birlikte, CHP Yöneticilerinin, Galataport ihalesini yapan Türkiye Denizcilik İşletmelerinin Maliye Bakanlığına bağlı olduğundan haberleri olmadığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Galataport ve Kuşadası Limanı ihaleleri ile Tüpraş'ın bir kısım hissesinin satışıyla ilgili ciddi iddialar olduğunu öne sürerek, Türkiye'nin temel değerlerinin içinin, kişisel tercihlerle hukuk dışı bir biçimde boşaltıldığını savundu. Koç, Anayasa'nın 99 ve TBMM İçtüzüğü'nün 106. maddesi uyarınca, Başbakan Erdoğan ve iki bakan hakkında bugün gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim