CHP heyeti, yarın İstanbul'da düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" öncesi etkinliğin yapılacağı Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu.
FETÖ-PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı olduklarını söyleyen CHP 24 Temmuz Pazar günü Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" düzenlemeye karar vermişti. Eyleme sıcak bakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'da mitinge izin vermişti. CHP, ayrım yapmadan bütün partileri mitinge çağırmış ve Ak Parti de bu davete olumlu yanıt vermişti.
Genel Başkan yardımcıları ve Belediye başkanlarından oluşan bir grup CHP'li yarın yapılacak miting öncesi keşif ve incelemeler için bugün Taksim Meydanı'na gitti. Heyet, mitingin yapılacağı yerde güvenlikten protokole kadar her konuda bilgi aldı.
Heyet içinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı.
Engin Altay, yaptığı açıklamada "Yarın mekan sahipliğini yapacağımız aslen 78 milyon vatandaşın demokrasiye sahip çıkma mesajını Taksim'den tüm Türkiye'ye haykıracağımız bir büyük demokrasi şöleni gerçekleşecek. Bir ön tespit için geldik" dedi.
Erdoğan Toprak ise "Demokrasi için özgürlük için bu alanlarda Cumhuriyete sahip çıkacağız. CHP olarak hiç kimseyi ayrıştırmadna Pazar günü saat 18.00'de buraya bekliyoruz. İnceleme yapıyoruz belli önlemler alıyoruz" şeklinde konuştu.
Şükrü Genç, ise "Organizasyonu CHP yapıyor ama sonuçta CHP'nin mitingi değil halkın mitingi. Geniş bir katılım olacak bununla ilgili keşif yapmaya geldik. Eksikler gedikler nedir ona bakılıyor. Şu anda burada artık hiç kimse siyaset konuşmamalı. Hiç kimse kendi ideolojisini konuşmamalı. Çok ciddi bir kaybın eşiğinden dönüldü. Şimdi herkesin aklını başına alıp hep beraber elele verip başta siyasiler bu birlikteliği sağlamalıyız" dedi.
Cihan
Kaynak: cha