Chelsea Kadıköy'den Çıkışı Bulamadı

İSTANBUL (AA) - Maçın henüz başında, 13. dakikada Deivid'in kendi kalesine attığı golle Chelsea karşısında 1-0 geriye düşen sarı-lacivertliler, özellikle ikinci yarıda sergilediği futbolla ve bu yarıda attığı 2 golle kazanmasını bildi.
Sarı-lacivertliler, güçlü İngiliz rakipleri karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle, 8 Nisan'da deplasmanda yapacakları maç öncesi önemli bir avantaj elde etti.
Maçın bitimiyle birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük sevinç yaşandı. Taraftarların çoğu bir süre tribünleri terk etmeyerek galibiyet sevincini tezahüratlar eşliğinde yaşadı.
Fenerbahçe, Chelsea'ya bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini tattırdı.
1. turda, (B) Grubu'nda 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlikle 12 puanla lider olan Chelsea, 2. tur mücadelesinde Olympiacos'a karşı 1 galibiyet ve 1 beraberlikle çeyrek finale yükselmişti.
Maçın 13. dakikasında kendi kalesine attığı golle takımını 1-0 yenik duruma düşüren Deivid, galibiyet golünü atarak kendisini affettirdi.
Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Edu'nun iki kez yaşadığı şanssızlığı yaşayan Brezilyalı futbolcu, 81. dakikada skor 1-1 iken uzak mesafeden şık bir vuruşla attığı golle, Fenerbahçe'ye zorlu maçta galibiyeti getiren isim oldu.
Fenerbahçe'de Edu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında takımının CSKA Moskova'yı Kadıköy'de 3-1 yendiği maçta ve Fenerbahçe'nin Sevilla'yı 3-2 yendiği 2. tur ilk maçında kendi kalesine gol atmıştı.
Maçın 54. dakikasında Uğur'un yerine oyuna dahil edilen Kazım, maçta dengeleri değiştirdi.
Hızlı oynayarak, Fenerbahçe'nin hücuma çıktığı dakikalarda takımına hareketlilik getiren Kazım, 65. dakikada skoru 1-1 yapan beraberlik golünü kaydetti.
Kazım, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 yendiği derbi maçta da sergilediği futbolla alkış almıştı.
Fenerbahçe'nin, Chelsea karşısında aldığı 2-1'lik galibiyette kaleci Volkan Demirel büyük pay sahibi oldu.
Maç boyunca İngiliz ekibin geliştirdiği önemli ataklarda rakip oyuncuların tehlikeli şutlarına geçit vermeyen Volkan, yaptığı kurtarışlarla adeta kalesinde devleşti.
Fenerbahçe, Chelsea karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle güçlü rakibinin bu sezon uzun süredir devam eden gol yememe unvanına da son verdi.
Bu sezon Fenerbahçe maçına kadar Şampiyonlar Ligi'nde toplam 2 gol yiyen İngiliz ekibi, sarı-lacivertli ekip karşısında kalesinde 2 gol birden gördü.
En son (B) Grubu'ndaki mücadelesinde 3 Ekim 2007'de Valencia'dan gol yiyen Chelsea, 686 dakika sonra Fenerbahçeli Kazım'ın golüyle kalesini açtı.

DenizHaber olarak takımımızı ve Fenerbahçe camiasını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim