Ceyhan Limanlarına Eğitim Desteği

Orta Doğu ve Kafkas petrolünü batıya ulaştıran, yıllık 121 milyon ton petrol nakli mümkün olan Adana'nın Ceyhan ilçesine Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından enerji sektörüne yönelik mühendislik fakültesi kurulacağı belirtildi. 
 
ÇÜ'nün bölgenin enerji üssü haline geleceği öngörüsüyle mühendislik fakültesi için yaptığı başvurunun, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu'nca onaylandığı bildirildi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli uluslararası enerji projelerinin hayata geçirildiği Ceyhan'ın, dünyanın sayılı yeni petrol merkezlerinden birisi haline geldiğini vurguladı.

Bölgedeki yeni yatırımların binlerce kişiye iş kapısı açmasını beklediklerini ifade eden Akınoğlu, bu aşamada doğru iş gücü talebinin karşılanması aşamasında kendilerine de görev düştüğünü söyledi.

Akınoğlu, tüm bu gelişmeleri dikkate alan ÇÜ Senatosu'nun geçen yıl teklif ettiği Ceyhan Mühendislik Fakültesinin, Yüksek Öğretim Kurulu'nca uygun görüldüğünü, Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan da onay aldığını bildirdi.

Bakanlar Kurulu'na sunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de imzaladığı başvurunun Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade eden Akınoğlu, şöyle devam etti:

''BTC ve Irak-Türkiye petrol boru hatlarının bulunduğu, tersane yatırımlarının da düşünüldüğü bölgenin ihtiyacı düşünülerek enerjiye yönelik fakülte sektöre mühendisler yetiştirecek. Fakülte makine, inşaat, gemi mühendisi bölümlerinden oluşacak. Ceyhan, bölgemizin enerji üssü. Dev yatırımlarla her geçen gün büyüyor. Biz de bu gelişime sessiz kalamayız. Bölgenin ihtiyacı olan iş gücünü en iyi şekilde eğitmek, bize düşüyor. Başvurusunu yaptığımız fakültenin kabul görmesi bizleri mutlu etti.''

Akınoğlu, bölgenin ihtiyaç duyduğu iş gücüne yönelik farklı alanlarda eğitim yatırımları da yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilişim