Çeşme'den Sakız'a jet tur: 1500 dolar

Haftasonu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Brüksel'deki göçmen krizi zirvesinde Avrupa Birliği ve Türkiye'nin işbirliği konusunda uzlaşma sağlanırken, Ege kıyılarındaki deniz göçü devam ediyor.

Dalyan'da yapılan operasyonda yakalanan iki kaçakçıdan birinin otel çalışanı olduğu öğrenilirken, Sakız Adası'na gitmeyi garanti altına almak isteyen mültecilerin ise jet ski ve sürat motoruna 1500 dolar ödediği ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Çeşme Grup Amirliği'nce son iki günde yapılan operasyonlarda Yunan adalarına deniz yoluyla kaçmaya çalışan 33 göçmen kurtarılırken insan kaçakçısı 14 kişi yakalandı. Dalyan mevkiinde yapılan operasyonlarda insan kaçakçılarından ikisinin ise bir otelin çalışanı olduğu ortaya çıktı.

Göçmenlerin ifadelerine göre, botlarla gitmek isteyenler kaçakçılara 1000 dolar ödüyor ancak güvenmeyenler ve garantiye almak isteyenler ise 1500 dolar karşılığında Çeşme'nin hemen karşısındaki Sakız adasına jet ski ya da sürat motoruyla geçiriliyordu.

Edinilen bilgiye göre kaçakçılar bir yöntem daha geliştirdi. Yakalanmamak için özel mülkiyet önündeki plajları çıkış noktası olarak seçmeye başladı. Göçmenlerin ifadelerinde aktardığı 2 şişme bot,2 adet deniz motoru, 1 jet ski ve sürat teknesi ele geçirilirken bu operasyonlarda yakalanan K.D, G.Ü, İ.O, Ş.Ü, M.D, Ö.K, İ.Ö, İ.T V.U, K.U, A.T, D.K, R.B, C.A (biri Suriyeli) toplam 14 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Editör: TE Bilişim