Çeşme yeni marinasına kavuşuyor      
  

2006 yılında Yap-İşlet-Devret modeliyle IC Holding ve İngiliz Camper&Nicholsons şirketi tarafından 25 yıllığına kiralanan Çeşme Marina'nın temel atma töreni yapıldı.

Yaklaşık 12 milyon euro yatırımın yapılacağı Çeşme Marina, tamamlandığında 500 yat kapasitesine sahip olacak.

Çeşme'nin mimari yapısı ve tarihi dokusu ön planda tutularak tasarlanan marinanın Mayıs 2010'da açılması planlanıyor. Çeşme Marina toplam 34 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılacak ve 60 metre uzunluğuna kadar tekneleri ağırlayabilecek.

Çeşme Marina bitince böyle olacak / Foto-Galeri

2023 YILINDA 50 BİN KAPASİTE

Çeşme Marina'nın temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldım, marinacılığın Türkiye'de gelişime çok açık bir sektör olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Akdeniz çanağındaki marinacılık pastasından yüzde 85 oranında sadece 3 ülke, Fransa, İspanya ve İtalya faydalanıyor. Bizim de bakanlık olarak hedefimiz 2023 yılında Türkiye'deki limanların kapasitesini 50 bine ulaşmasını sağlamak. Bu sayıya ulaştığımızda Akdeniz çanağındaki payımız yüzde 10'a çıkacak."

Yıldırım, şu anda yapımı devam eden 8-10 tane limanın tamamlanmasıyla Türkiye'nin yat kapasitesinin 25 bine ulaşacağını söyledi.

6 AYDA BİTİRECEĞİZ

Marinayı inşa edecek IC Holding-Camper&Nicholsons ortaklarından IC  Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, 25 yıllığını YİD modeli ile kiraladıkları Çeşme Marina'nın 6 ay gibi bir sürede faaliyete geçeceğini ifade etti.

Çeçen, Çeşme Marina'nın 375 tekne bağlama  kapasitesi, karada 100 teknelik park sahası, yatçılar için her türlü konfor ve  hizmetin sunulacağı teknik destek ve hizmet ünitelerinden oluşacağını belirtti.

IC HOLDİNG  YATIRIMLARA DEVAM EDECEK

IC Holding ve Çeşme Marina'nın Yönetim Kurulu üyesi Serhat Çeçen (ortada), hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, marina, hava limanları ve yük limanları yatırımlarını ana başlık olarak belirleyerek yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

En önemli prensiplerinin doğru kişilerle doğru projelerde bir sinerji oluşturabilmek olduğunu ifade eden Çeçen, projelerinin çoğunda yabancı bir ortakla çalıştıklarını hatırlattı. Çeçen, şöyle devam etti:

"Hizmet verdiğimiz sektörlerde hem lokal hem de yabancı ortaklıklarımız var. Alman Fraport firmasıyla hava limancılığında, Camper&Nicholsons ile marinacılıkta AES ile de enerji sektöründe yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Serhat Çeçen ekonomik krizde finansal olarak bir sıkıntı yaşamadıklarını, finansmanı sağlandıkları sürece yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

İş Bankası ile yaptıkları anlaşmaya ve marina projesinin finansamanına da değinen Çeçen, "3+7 yılda ödenmek üzere, 10 milyon Euro Borç alıyoruz. Geriye kalan 2 milyon Euro sermayemizden ekeleyerek bu yatırımı gerçekleştiriyoruz" dedi.

227 YILLIK FİRMA

IC Holding'in Çeşme Marina projesinde ortağı olan Camper&Nicholsons, 1782 yılında kurulan dünyanın en eski ve en prestijli denizcilik firmalarından birisi. İlk kurulduğunda İngiltere'nin güneyinde Gosport'ta tekne imalatı yapan şirket İtalya'dan Mısır'a Malta'dan Granada'ya kadar dünyanın değişik yerlerinde marina yapımı ve işletmeciliği yapıyor.

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina

Çeşme Marina
 

Editör: TE Bilişim