Çeşme Limanı'na 8 teklif

Ulaştırma Bakanlığı'nın 3 kez iptal ettiği Çeşme Limanı'nın 4'üncü ihalesine 8 teklif geldi. İhale 1 ay içinde sonuçlandırılacak.

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı DLH Genel Müdürlüğü'nce 4 yılda 3 kez işletme ihalesi yapılmak istenen, fakat 3'ünde de Ulaştırma Bakanı tarafından değişik gerekçelerle iptal edilen Çeşme Yat Limanı ihalesi dün yapıldı. Ankara'da DLH Genel Müdürlüğü'nde yapılan 400 yat kapasiteli limanın ihalesine 8 firma katıldı.

Bir ay içinde sonuçlanacak ihaleye Ulusoy Holding-Global Holding Konsorsiyumu, Koç Holding (Setur), Akbaşlar Tekstil, Park Holding, IC-İçtaş Grubu, Zihni Üstünoğulları A.Ş, Kolin İnşaat ve Ar-Yapı firması teklif verdi. İhaleyi kazanan kuruluş, Çeşme Limanı'na yap-işlet- devret modeliyle akaryakıt ünitesi, sosyal tesisler, yat bakım üniteleri ve arıtma tesisi gibi ortalama 5 milyon dolarlık yatırım yaparken, limanın 25 yıllık işletme hakkını da elde etmiş olacak.

İhalenin 1 ay içinde sonuçlanması bekleniyor. İhaleyi, limana yapılacak akaryakıt satış ünitesinden arıtma tesisine kadar uzanan 20 maddelik yatırım için en yüksek teklifi veren kazanacak. Kazanan firma ayrıca liman için, işletme süresi olan 25 yıl boyunca her yıl, belli miktarda kira ödeyecek. Bu nedenle firmalar dosyalarında liman için yatırım miktarının yanı sıra, yıllık kira teklifleri de yazdılar. İhale Kurulu, bu nedenle dosyalarda teklif edilen yılık kira bedelinin yüksekliğini de dikkate alacak. Yapılacak yatırımların projeleri, firmanın belgeleri, tecrübesi ve bugüne kadar yaptığı yatırımlar için puanlama yapılacak. Son kararı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verecek.

Kaynak: Sabah Gazetesi

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim