ÇEŞME VİZE OFİSİ HİZMETE GİRDİ 

Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu Antalya, Marmaris ve Bodrum’dan sonra Çeşme, Ayvalık ve Kuşadası’nda da birer vize ofisi açtı. Çeşme Esnaf Odası bünyesinde hizmet verecek Vize Ofisi’nin açılışına aralarında Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, İzmir Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Çeşme - Sakız Adası arası sefer yapan TURYOL firması yetkilisi Kralcan Konağ, yine iki yaka arası sefer yapan Sakız merkezli Sunrise firması Çeşme Müdürü ve Ortağı Işık Ayan, Yarımada ilçe esnaf odası başkanları, Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Atıl Birol, Çeşme Tapu Müdürü Fazlı Aktaş’ın da olduğu davetliler katıldı.  

30 EYLÜL’E KADAR HİZMET VERECEK 

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia açılışta yaptığı konuşmada, “Önemli bir olay vesilesiyle bugün Çeşme'de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugünden itibaren 30 Eylül’e kadar, yani önümüzdeki 6 aylık turist sezonu boyunca Çeşme, Kuşadası ve Ayvalık’ta 3 yeni vize merkezi faaliyette olacaktır. Bu 3 bölge, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’nun yetki alanının içerisindedir. Çeşme Chios (Sakız) ile Kuşadası Samos (Sisam) ile Ayvalık ise Lesvos (Midilli) ile karşı komşudur. Bu sebeple, turizm ve ticaret alanındaki ilişkiler daha da güçlenecek ve Ege’nin iki komşu tarafı birbirine daha da yaklaşacaktır. Çeşme Belediye Başkanı Sayın Dalgıç ile 10 Mart’ta bir görüşme yapmıştık. Chios ve Çeşme Ticaret Odalarının desteğiyle, 3 hafta gibi çok kısa bir sürede uygulamaya alabilmiş olmamız bana çok büyük mutluluk vermektedir. Bugün faaliyete geçen Çeşme’deki Vize Merkezi, Çeşme ve Alaçatı sakinlerine, Çeşme’da yazlık evleri olanlara vize başvurusu yapmakta kolaylık sağlayacaktır” diye konuştu. 

TİCARET VE TURİZM İKİ HALKI BİRBİRİNE DAHA DA YAKINLAŞTIRACAKTIR 

2017 yılında 85 bin Türk vatandaşının Chios’a seyahat ettiğini vurgulayan Başkonsolos Papoulia sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Buna karşılık binlerce Yunan vatandaşı da Chios’tan Çeşme'ye seyahat etmiştir. Bu fırsatla, hedefimizin Chios ve Çeşme'nin ortak bir turistik destinasyon olması gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Bu yaz Latin Amerika’dan yaklaşık 10 bin kişinin Çeşme ve Chios’u ziyaret edeceği öngörülmekte, bu da böylesi bir işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturmakta. Ancak ticaret ve turizmin sadece rakamlar olmadığını vurgulamak isterim. Ticaret ve turizm iki halkı birbirine daha da yakınlaştıracaktır. Bu da belki en önemli olan konudur.” 

İKİ DOST ÜLKENİN TURİZMDE BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİDİR 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise yaptığı konuşmada, Çeşme’de yeni bir hizmetin başlatacaklarını belirterek, “Sizleri Çeşme’de görmek bizi her zaman mutlu ediyor. Her zaman söylediğim gibi yine iki dost, iki akraba ülkenin turizmde de birlikteliği önemlidir. Bölgemize gelen turist 5 gün Çeşme’de kalıyorsa 2 gün Sakız’da veya 5 gün Sakız’da kalıyorsa 2 gününü burada, Çeşme’de geçirmesi taraftarıyım. Dostluklar mutlaka bir şekilde oluşuyor ama ticari yapıldığı zaman, her iki taraf da ekonomik olarak para kazandığı zaman bunun anlamı çok daha fazla olur. İnanıyorum ki hepimiz aynı düşünceyle çalışıyoruz. Bugün başlatılacak Çeşme’de vize işlemleri için başta Sayın Başkonsolos Papoulia’ya ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

ÇEŞME BAŞVURULARINI VFS GLOBAL TEMSİLCİSİ KABUL EDECEK 

Çeşme Vize Ofisi’ne Çeşme’de ikamet edenler ve yaşamını Çeşme’de sürdürenler, Çeşme’de yazlığı olanlar başvuruda bulunabilecekler. İzmir’de vize başvuru kabulü hizmeti veren VFS Global’in bir temsilcisi Çeşme’de başvuruları kabul edecek. 

Öte yandan Border Visa / Sınırda Kapı Vizesi’nin başlangıç tarihinin, çarşamba günü yapılacak toplantı sonrası belli olacağı bilgisine ulaşıldı. 

Fulya OMAÇ / Çeşme Aktüel Dergisi 

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü - İzmir Esnaf Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Sakız Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karalis, İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç 

 Çeşme Vize Ofisi görevlisi (solda) 

 Çeşme Vize Ofisi, Çeşme Esnaf Odası bünyesinde hizmet verecek 

 Çeşme Vize Ofisi açılışı sonrası davetlilere bir kokteyl verildi.  

Editör: TE Bilişim