Çeşme Limanında Uyuşturucu Operasyonu

Çeşme ilçesi liman gümrüğündeki bir kamyonette yakalanan 9,5 kilogram eroin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın test uygulaması aşamasındaki x-ray tarama cihazı sayesinde yakalandı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde Gümrük Sahasındaki bir kamyonetteki 9,5 kilogram eroinin yakalanmasına ilişkin görüntü ve fotoğraflar basına dağıtıldı. İtalya'nın Trieste Limanına gitmek üzere Çeşme Ulusoy Limanı Gümrük Sahasına gelen Hollanda 66 BJDS plakalı kapalı kasa kamyonette yakalanan 9,5 kilogram eroin ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "En kolay ticaret, en güvenli ticaret" vizyonu doğrultusunda hazırlanan "Kolay ticaret büyük Türkiye" projesi kapsamında liman gümrüğüne ocak ayı sonunda kurulan ve test aşamasındaki x-ray cihazları sayesinde fark edildi. Şüphe üzerine gemi ile İtalya'ya gidecek H.S'nin kullandığı bir kamyonet, x-ray taramasına sevk edildi. Kasasında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine detaylı arama için hangara alınan kamyonete dedektör köpekleri Pchyo ve Ceki de tepki verdi. Yapılan detaylı aramada araç arka kapısının tavan kısmında ve arka kasanın şoför mahalline yakın kısmındaki tavanda profil boruların içerisinde şüpheli yoğunluk görüldü. Burada kahverengi toz maddenin arasına gizlenmiş vaziyette rulo şeklinde yaklaşık yarımşar kilo ağırlığında, preslenmiş 17 paket halinde 9,5 kilogram eroin ele geçirildi.

Ele geçirilen eroinin piyasa değerinin 750 bin lira olduğu bildirildi. Kamyonete ve şüpheli şahsa ait iki cep telefonuna el konulurken, adliyeye sevk edilen H.S. tutuklandı.

Editör: TE Bilişim