Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir temasları çerçevesinde, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın kongresine katıldı ve Çeşme Liman Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, hortum paraları kesilince devletin kasasının parayla dolduğunu belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir temasları çerçevesinde, AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın kongresine katıldı ve Çeşme Liman Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirdi. Kongrede konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, hortum paraları kesilince devletin kasasının parayla dolduğunu belirtti.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Alsancak Limanı'nı gezdikten sonra AK Parti Buca İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, ülke insanlarının eskiden çok vaadler dinlediğini, ancak seçim sonunda hayal kırıklığına uğradığını, AK Parti'nin milletin sıkıntılarını dinleyerek çözüm ürettiğini kaydetti.

Bakan Yıldırım, AK Parti'nin 1950'den sonra en büyük demokrasi hareketi olduğunu da belirterek, 3 Kasım'dan sonra ülkede değişen en önemli şeyin moral olduğunu söyledi. Vatandaşın artık otobüsle seyahat eder gibi uçakla seyahat ettiğine dikkat çeken Yıldırım, "Biz geldiğimizde petrolün fiyatı 23 dolardı, bugün 60 doların üzerine çıktı, buna rağmen uçak bilet fiyatları 50 YTL'ye kadar düştü. Ben göreve başladığımda Türkiye iç ve dış hatlarda taşınan yolcu 31 milyondu. Uluslararası Havacılık Otoritesi bu rakamın 2015 yılında 55 milyona çıkacağını söylemişti ama 2005 yılında bu rakam 56 milyon insana çıktı. Biz bu sayıyı 10 yıl öncesinden yakaladık" diye konuştu. Bakan Yıldırım, İzmir'de kuzeyden başlayıp Cumaovası'na giden raylı sistemin de 2 sene içerisinde bitirileceğini ifade etti.

PTT hakkında da açıklamalarda Bakan Yıldırım, PTT'nin yılda 12 trilyon lira zarar edenbir kurum olduğunu, ancak yerel seçimlerden önce PTT Bank'ın kuruluşunu gerçekleştirdiklerini ve PTT'nin 3 bin personel azalmasına rağmen 136 trilyon lira kara geçtiğini söyledi. Yıldırım, 6 kalem iş yapan PTT'nin şu an 53 değişik işlem yaptığını da sözlerine ekledi. Toplam kamu yatırımlarının yüzde 65'inin ulaştırmaya, bu rakamın da yüzde 65'inin TCDD'ye ayrıldığını belirten Bakan Yıldırım, demiryollarının devlet politikası olarak kabul edildiği dönemin AK Parti dönemi olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Ankara-İstanbul hızlı tren projesine de başladıklarını, Eskişehir-Ankara etabı olan 246 kilometrelik bölümün yakında hizmete gireceğini söyledi. Eskişehir-İstanbul arasındaki etabın da 2 sene içerisinde tamamlanacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Son 50 yılın sorunları bir çırpıda çözülemez, biz de insanız. Mesele para değil. Hortumlanan paralar kesilince devletin kasası parayla doldu. Bizim zamana ve tekrar AK Parti iktidarına ihtiyacımız var. Bazıları sadece laf yapar, bazıları da iş yapar. Bizim onlardan farkımız da budur" şeklinde konuştu.

Denizciliğin altın yıllarını yaşadığını ve denizciliğin hiç bu kadar gelişmediğini belirten Bakan Yıldırım, "Denizler doğal asfalttır. Biz buna sırtımızı dönersek denizcilik nasıl gelişir. Yakıtı yüzde 65 ucuzlattık ve mazottaki ÖTV'yi kaldırdık. Balıkçılar bayram yaptı. Eskiden 10 mili geçmeyen balıkçılar şimdi Tunus kıyılarına kadar gidiyor. Bu da ucuz balık ve deniz ürünlerinin ihracatı demek. Bu sene İzmir'e 50 tane gemi gelecek. Dünyanın pahalı liman ücretini uygularsanız tabii gemiler gelmez, bu ücreti de yüzde 50 ucuzlattık. 50 bin dolar ödeyen gemiler artık 25 bin dolar ödüyor. Ülkede değişen tek şey zihniyet" ifadelerini kullandı.

AK Parti Buca İlçe Kongresi'nden ayrılan Bakan Yıldırım, daha sonra Çeşme Liman Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirmek üzere Çeşme'ye geçti. Burada da bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, "Allah'ın bize bahşettiği doğal asfaltları en iyi şekilde kullanabilmek için denizciliğe hizmet eden insanları en iyi şekilde yetiştirmek ve hizmete hazır hale getirmek gerekiyor. Denizcilikte hizmet kalitemizi artırmamız gerekiyor. Denizcilik son 3 yıldaki altın çağını yaşıyor. Denizciliği Yüce Atatürk'ün arz ettiği seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Denizcilikte takip eden bir ülke olmaktan çıkıp takip edilen bir ülke olmak için çalışıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan Çeşme Liman Başkanlığı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:İHA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim