D-Marin Marinalar Grubu çatısı altında, Doğuş Holding ve Hırvat NCP (Nautical Center Prgin) şirketi ortaklığında, Hırvatistan’da üç yıldır faaliyet göstermekte olan D-Marin Mandalina Marina, ilklere imza atmaya devam ediyor. D-Marin Mandalina Marina Müdürü Artun Ertem, Global Marina Institute tarafından “Certified Marina Manager” unvanına layık görüldü. Ertem, dünyadaki marinaların devamlılığının sağlanması ve artırılması amacıyla kurulan Global Marina Institute’un verdiği sertifikayı almaya hak kazanan ilk Türk marina müdürü oldu.

Doğuş Grubu’nun, Türkiye’deki işletim tecrübesini taşıdığı Hırvatistan’dan başarı haberleri gelmeye devam ediyor. D-Marin Marinalar Grubu çatısı altında Hırvatistan’ın Sibenik şehrinde 2009’dan bu yana hizmet veren D-Marin Mandalina Marina’nın Müdürü Artun Ertem “Certified Marina Manager” unvanına layık görüldü.

Ertem, dünyadaki marinaların devamlılığının sağlanması ve artırılması amacıyla İngiliz Marina Federasyonu ve Avustralya Marina Sanayiciler Derneği ortaklığında kurulmuş olan Global Marina Institute tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazanan ilk Türk marina müdürü oldu.

İngiltere Hayling Island’da düzenlenen törenle CMM sertifikasını alan Artun Ertem, bugün dünyanın çok çeşitli ülkelerinden marina yöneticilerinin bu unvana sahip olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Amacımız, gerek ülkemizde gerekse Hırvatistan’daki marina yöneticilerinin de GMI tarafından düzenlenen Intermediate ve Advanced Marina Management eğitim programlarına katılımlarını sağlamak. Bu çerçevede uluslararası standartların bir gereği olan uluslararası düzeyde bir eğitim programına meslektaşlarımızı teşvik etme sorumluluğunu da yerine getirmiş olmayı hedefliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim