Mega konteyner gemileri Akdeniz Limanlarında ard arda boy göstermeye başladı. Ashdod Limanının ardından Cenova limanına da en büyük gemi geldi.

Cenova Limanında Sech terminaline yanaştırılan gemide bir de tören düzenlendi. Düzenlenen törenle gemi kaptanına limana gelen en büyük gemi olduğu için Cenova Liman Başkanı Amiral Angrisano Felicio tartafından plaket verildi.

Humber Bridge adlı geminin Cosco, K Line, Yang Ming ve Hanjin arasında ortak oluşturulan yeni MD2 hizmet hattı kapsamında sefer yapacağı bildirildi.

Bu büyüklükteki gemilere hizmet verebilmeleri için Cenova limanı Sech terminalindeki kreynler elden geçirildi, yükseklikleri arttırıldı. Terminal artık 10.000 TEU kapasiteye kadar gemilere hizmet verebilecek.

Humber Bridge gemisi geçtiğimiz hafta İsrail'in Ashdod limanına uğrayarak bu limana uğrayan en büyük gemi olmuştu. 8212 TEU kapasiteli gemi Japon denizcilik devi Kavasaki Kisen Kaisha Ltd. ya da bilinen adıyla K Line'a ait. 336 metre uzunluğunda, 45,8 metre genişliğindeki gemi 98.800 Gross Tonaj hacme sahip. 25,6 knots hizmet süratine sahip gemi tekne dizaynı ve gemi donanımı açısından yeni çevreci ve emniyet ölçütlerine göre inşa edilmiş.

 

 

 

Editör: TE Bilişim