Cengiz Kaptanoğlu: Denizcilik sektörü değişime hazır

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, “Deneyimli, dinamik, günümüzün denizcilik literatürüne ve sorunlarına hakim bir ekibin odayı yönetmesinin zamanı geldi” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nda ve şubelerinde yapılacak seçimlere “Hepimizin Odası Hareketi” olarak hazırlanan kadrolara destek veren ve İskenderun’dan Hopa’ya kadar tüm sektör temsilcileriyle temaslarda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, İzmir Şubesi başkan adayı Gökalp Erim ve ekibiyle birlikte Ege Bölgesi’nde ziyaretlerde bulundu. Tüm sektörün değişimden yana olduğunu dile getiren Kaptanoğlu, “Denizcilik sektörü son yıllarda bir çaresizlik içinde. Mevcut yönetimler sektörün sorunlarına hakkıyla çözüm üretemiyor. Mevcut arkadaşlara baktığımız zaman uzun yıllardır bu koltuklarda olduğunu görüyoruz. En genci olan İzmir’de bile aynı yönetim 6-7 yıldır görevde. Artık deneyimli, dinamik, günümüzün denizcilik literatürüne ve sorunlarına hakim bir ekibin odayı yönetmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BU BİR YENİLEME HAREKETİDİR”

Seçimlerde kendisinin aday olmadığını hatırlatan Kaptanoğlu, şunları kaydetti; “Ben bugün bu yaşta bile hala denizcilik sektörü için koşturuyorum. Ama artık devir değişti. Ben gençlerle yaptığım konuşmalarda değişen literatürü anlamakta zorlanıyorum. Bambaşka bir noktaya geldi denizcilik. Bu bir yenileme hareketidir. Yeni nesil iyi yetişti, çıraklık ve ustalık dönemlerini tamamladılar. Denizcilik sektörünün geleceği için bu hareket başlatıldı. Yoksa hiç kimseye kırgınlığımız ve küskünlüğümüz yok. Ben yerimi seve seve bırakıyorum. Tüm kurumlarda kişiler vakti geldiğinde yerlerini genç, dinamik, liyakat sahibi kişilere bırakmalıdır.”

“BEN” DEĞİL “BİZ” OLMALIYIZ

Denizcilik sektörünün 2002 yılına kadar altın çağını yaşadığını ancak ondan sonra bir gerileme dönemine girildiğini vurgulayan Kaptanoğlu, “2002 yılından sonra DTO’da biz değil ben dönemi başladı. Odaya karşı ilgi azaldı. Odanın stratejisinde değişimler oldu. Denizcil sektörü bir çaresizlik içine girdi. “Herkesin Odası Hareketi” bu gidişatı değiştirmek ve sektöre hak ettiği değeri kazandırmak için yola çıktı. Kalkavan, Kaptanoğlu yarışı yok. Bu DTO’ya hizmet yarışıdır. Bütünlük yarışıdır. Böl-parçala-yönet ile bir yere varılmaz. ‘Ben’le de olmaz, artık ‘biz’ olmalıyız. Bu hareket onun içindir. “Herkesin Odası Hareketi” 8 Nisan’da büyük teveccüh görecektir” şeklinde konuştu.

Yeni dönemde ulaşılabilir bir DTO olacağının altını çizen Kaptanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Yeni dönemde görev alacak arkadaşlar odada vakit geçirip, odanın ve sektörün sorunlarına mesai harcayacaklar. Üyelerimizin meselelerine odaklanacaklar. Türkiye’yi denizci millet, denizci ülke yapmak için çalışacaklar. Bu değişime ihtiyacımız var. Böylesi değişimlere Türkiye’deki her kurumda ihtiyaç var.”

Foto: Ayaktakiler; Emrah Erginer, Mahmut Canka, Çetin Zorer, Timur Hekimoğlu, Mustafa Aslan, Oturanlar; Gökalp Erim, Cengiz Kaptanoğlu

Editör: TE Bilişim