Cenazeler Çarşamba Günü geliyor

Ömer-N gemisinin alabora olarak batmasından sonra hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri Çarşamba günü Türkiye'ye getirilecek. Ancak gecikme olması durumunda en geç Cuma günü cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım devrede

Gerek hala kayıp olan 4 denizcimizin bulunması gerekse cesetleri bulunan 4 denizcimizin Türkiye'ye bir an önce getirilmesi için bizzat Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girerek yetkililere talimat verdiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın da Danimarka makamları nezdinde işlemleri çabuklaştırmak amacıyla girişimlerini sürdürdüğü bildiriliyor.

Geminin armatörü San-Mar Denizcilik şirketinin bütün imkanlarıyla seferber olarak hayatını kaybeden denizcilerimizin yurda getirilmesi ve kayıpların aranması üzerine yoğunlaştığı ve bu çalışmalarını  sürdüreceği gelen bilgiler arasında.

San-Mar şirketi yetkilileri, DenizHaber.Com'a yaptıkları açıklamada hayatını kaybeden denizcilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerken, hayatını kaybedenlerin yurda getirilmesi ve kayıpların bulunması konusunda tüm güçleriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söylediler.

Cenazesi yurda getirileceklerin isimleri

Çarşamba günü cenazesi Türkiye'ye getirilecek olan denizcilerimizin isimleri şöyle:

İrfan Özbakır (Çarkçıbaşı)
Nadide Özbakır
Sinan Akyüz
Hasan Aktepe

Otopsi yapıldı

Danimarka makamlarının kazanın nedeniyle ilgili soruşturmayı sürdürdükleri, denizden çıkarılan cesetlere bu amaçla otopsi yapıldığı ve daha sonra bilgilerin toplanıp kaza nedeniyle ilgili bir açıklamanın yapılacağı öğrenildi.


"Bağrışmalar hala kulaklarımızda"

Gemiden kurtulmayı başaran ve bölgeden geçen Rus Gemisi Sormovskiy 50 tarafından sağ olarak kurtarılan Abdullah Faruk Balcık, Erol Aytaç ve Ömür Aslan'ın söylediğine göre, kaptan Hakan Özbay gemi alabora olduktan sonra kendileriyle birlikte denize atlamış ve bir süre birlikte yüzmüşler.

Kaptanın daha sonra "ben gidiyorum dayanamıyorum" diyerek dalgalara kapıldığını ve kendilerinin de "süvari bey dayan" demelerine rağmen gözden kaybolduğunu anlatan kazazedeler, 2, Kaptanın odasından çıkamadığını, kaza sırasında 2. Çarkçının makine dairesinde olduğunu, Çarkçıbaşının eşi Nadide Özbakır'ın ise gemi yan yattığında kayarak yatan tarafa doğru sürüklendiğini ve yaşanan trajedide bağrışmaların hala kulaklarında yankılandığını ifade ettiler.

DenizHaber.Com/ÖZEL

Editör: TE Bilişim