Yalova'da Norveçli firma için gemi üretildi

"ESVAGT" adlı servis operasyon gemisi denize indirildi

Norveç merkezli firmanın, Yalova'daki bir tersanede inşa ettirdiği "ESVAGT" adlı servis operasyon gemisi denize indirildi.

Altınova ilçesindeki tersanede, Havyard AŞ firmasının yaptırdığı 83,7 metre uzunluk ve 17,6 metre genişliğindeki geminin suya indirilmesi dolayısıyla tören yapıldı.

Söz konusu tersanede suya indirilen 34'üncü gemi olan, 2 bin 500 metreküp taşıma kapasiteli ESVAGT, donatım işlemleri tamamlandıktan sonra Norveç'e gönderilecek.

Tersane sahibi Orhan Gülcek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracat ağırlıklı çalıştıklarını söyledi.

Sürekli yatırımlar yaptıkları için küresel ekonomik sıkıntılardan etkilenmediklerini belirten Gülcek, şöyle konuştu: "Kriz öncesinde Kuzey Avrupa ülkeleriyle bağlantı kurduk. Dünyada gemicilikte söz sahibi ülkelerle iş birliği yaptık. Sürekli o ülkelere ihracat yapıyoruz. Yüzde 99 ihracat yapıyoruz. Yaptığımız gemilerin hepsi özel gemiler. Daha çok petrol platformlarına hizmet eden, sismik araştırma yapan, Norveç balıkçılarına taşıma ve avlama yapan gemiler yapıyoruz. Şu anda sektörde hafif daralma olsa da özel tip gemi yapımında Türkiye'nin adı duyulmaya başlandı. Artık balıkçı gemisi Türkiye'de yapılır izlenimi var." -

 

Editör: TE Bilişim