Sarıyer’de önceki gün denize düşerek ölen 6 yaşındaki kız çocuğunun kaybolan babasını arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü(KEGM) yetkililerinden alınan bilgiye göre, önceki gün, Rumelifeneri Kalesi yakınında sahilde gezerken kıyıya vuran dalgaların denize sürüklediği kızı Aylin’i (6) kurtarmak için arkasından atladığı suda kaybolan baba Cemal Tayfun Gökhan’ı (42) aramak için bugün yeniden çalışma başlatıldı.

Bölgedeki "Fenerdibi" ve "Güvenburnu" açıklarında sürdürülen çalışmalarda, KEGM’ye bağlı tahlisiye botu ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanlığı’na ait botlar, helikopter ile Arama Kurtarma Araştırma Derneği(AKA ) Başkanı Mehmet Akif Atınoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir ekibin katıldığı belirtildi.

Çalışmaların yaklaşık 3 deniz mili alanda sürdürüldüğü ve baba Gökhan’ın şu anda bulunduğu yerin belli olmaması nedeniyle olası bir durumda kullanılmak üzere dalgıçların da hazır tutulduğu kaydedildi.

KEGM yetkilileri, rüzgarın kuzeydoğudan esmesi nedeniyle boğaza doğru akıntı oluştuğunu belirterek, Cemal Tayfun Gökhan’ın kıyıya doğru sürükleneceğini tahmin ettiklerini söylediler.

Halen bir sonuç elde edilemeyen arama-kurtarma çalışmaların devam ettiğini anlatan KEGM yetkilileri, kural gereği çalışmanın en az 72 saat sürdürüleceğini dile getirdiler.

DALGA SAYISINA DİKKAT

AKA yetkilileri ise, kendilerinin de bölgeye gittikleri zaman önce dalga sayısını ölçtüklerini ve üst üste tekrarlayan 4-5 dalga tespit etmeleri halinde denize girmekten kaçındıklarını söylediler.

Dalga sayısının bu rakama ulaşmasının, daha büyük dalgaların kıyıya vurma ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geldiğini anlatan yetkililer, bu nedenle kıyıda gezen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade ettiler.

Cemal Tayfun Gökhan, eşi Aleksandra Gökhan, kızı Aylin(6) ve Kolombiya uyruklu kayınbiraderi Corlos Franki, Rumelifeneri’nde gezerken sahile vuran dalgalar Aylin Gökhan’ı denize sürüklemiş, bunun üzerine küçük kızın babası ile dayısı çocuğu kurtarmak için suya atlamıştı. Aylin Gökhan, dayısı tarafından ölü olarak denizden çıkarılırken, baba Cemal Tayfun Gökhan suda kaybolmuştu.

Kaynak:milliyet

Editör: TE Bilişim