Çelebi Holding beklemede 

İzmir Limanı ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren Çelebi Holding yönetimi, Özelleştirme İdaresi'nden davet mektubu beklediğini açıkladı

İzmir Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinde Global-Hutchison-EİB Limaş konsorsiyumundan sonra 1 milyar 270 milyon dolar ile en yüksek ikinci teklifi veren Çelebi Holding, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan davet yazısı bekliyor.

Şirket yetkilileri, gelinen noktada net bir açıklama yapmak durumunda olmadıklarını belirterek, "İzmir Limanı'yla ilgilendik. Bunu özelleştirme ihalesine girerek de gösterdik. Ancak özelleştirmenin üzerinden çok zaman geçti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan bize bir teklif gelmesi lazım. O zaman patronlar veya profesyoneller oturup değerlendirir" dediler.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın ise önümüzdeki günlerde Çelebi Holding'e davet yazısı göndereceği öğrenildi. Davetten sonra Çelebi Holding limanı devralmazsa, ihale süreci hukuken sona ermiş olacak.

Limanın 49 yıllığına özelleştirilmesi için 2007'de düzenlenen ihale, Global Holding ile Çelebi Holding'in çekişmesine sahne olmuştu. İhale 1 milyar 275 milyon dolarlık teklif veren Global- Hutchison-EİB Ortak Girişim Grubu'nde kalmıştı.

Eskinazi: Bir daha girmeyiz

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, bir daha liman ihalesine girmeyeceklerini ifade etti. Eskinazi, "Biz hukuku 29 ay bekledik. Bize de biraz süre verilebilirdi" dedi. Fiyatın yüksek olduğu eleştirilerine katılmadığını ifade eden Eskinazi, "Fiyat o günkü şartlarda oydu, bugünkü süreçte yüksek kaldı. Bugünkü şartlarda bu parayı vermek bu kadar kolay değildi. İzmir için günah oldu. Limanın önü kapandı" dedi.

Editör: TE Bilişim