Castrol Marine'den Temiz Denizlere Destek

Gemilerin sebep olduğu deniz kirliliğinin azaltmasına ve bu sayede denizlerin korunmasına yardımcı olmak amacıyla geliştirdiği çevreye karşı duyarlı ürünleriyle bilinen Castrol Marine, DenizTemiz Derneği’nin (TURMEPA) denizleri yaşatma çabaları çerçevesinde koordine ettiği “Clean Up the Med” projesine tam destek verdi.  Proje STH (Sualtı Temizlik Hareketi), Beşiktaş Belediyesi ve Fethiye Belediyesi tarafından da destek gördü.

Proje çerçevesinde, 23 Mayıs 2008 Cuma günü İstanbul’da Beşiktaş Motor İskelesi yanında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin de katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Boğaz’da profesyonel dalgıçlar tarafından dalışlar gerçekleşti. Dalgıçların boğazın sularından çıkardığı atıklar, daha sonra etkinliğe katılanlara stantlarda sergilendi. Deniz ve çevre konusunda yaklaşık 400 ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisine duyarlılık kazandırmak amacıyla çevre deneylerinde çeşitli görevler verildi. Etkinlik sonunda, katılan tüm öğrencilere, TURMEPA tarafından üretilen çevre dostu ürünlerden biri olan sıvı el sabunu hediye edildi.

Castrol Marine Türkiye Ülke Temsilcisi Hakan Tuna etkinlikler çerçevesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İyi bakılan ve iyi yönetilen gemilerde bile yağ sızıntısı meydana gelebiliyor. Bu nedenle, Castrol Marine olarak, çevreye verilen zararı asgariye indirebilmek amacıyla, dökülme veya sızıntı riski taşıyan parçalarda kullanılabilecek biyolojik olarak parçalanabilen bir ürün serisi ürettik. Denizcilik faaliyetleri sırasında çevrenin zarar görmesini engellemek için olumlu bir yaklaşım benimsememiz şart. Bunun dışında, denizcilik sektörünün faaliyetleri sırasında denizin zarar görmesini engellemek için proaktif bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, Castrol Marine olarak, Hopa'dan İskenderun’a kadar uzanan 8.333 kilometrelik kıyılar için, 80 bölge koordinatörü le,denizleri yaşatma çabalarını sürdüren DenizTemiz Derneği’nin yanında yer almaktan mutluluk duyuyoruz.”

Projenin bir sonraki ayağı olarak, 25 Mayıs Pazar günü Fethiye'de de etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler çerçevesinde, katılımcılar Fethiye Evi önünde buluşacaklar. Dalgıçlar tarafından gerçekleşecek dalışlar sonrasında, tekneler Akdeniz’in kirliliğini protesto edecek. 

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu, Castrol Marine Türkiye Ülke Temsilcisi Hakan Tuna ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katılımı ile

TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Cerrahoğlu

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim