Japonya’nın 100 bin tirajlı Shosetsu Tendai by Kodansha adlı magazin dergisinin yazarı Takano Hideyuki ile foto muhabiri Mori Kiyashi ve Suezawa Yasufumi, Van Gölü canavarını araştırmak üzere 10 gün önce Van’a geldi. 

Van Gölü’nün çevresindeki yerleşim birimlerinde yaşayan ve canavarı gördüğünü iddia eden kişilerle görüşen Japon gazeteciler, yaklaşık 400 kilometrelik Van Gölü sahilini gezerek Van’ın Edremit, Gevaş ve Erciş ilçeleri ile Bitlis’in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerinde araştırma yaptı. Yazar Takano Hideyuki, 10 günlük gezileri süresince 50’yi aşkın kişiyle görüşüp Van Gölü’nde yaşadığı iddia edilen canavar hakkında bilgi topladıklarını belirtti.

GÖLDEKİ CİSMİ KAMERAYLA KAYDETTİLER

Hideyuki, çalışmalarını tamamlayıp Van’a döndükleri sırada Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç köyü yakınlarında Van Gölü’nde canavara benzeyen bir cisimle karşılaştıklarını ve sahilden yaklaşık 300 metre uzaklıkta görülen cismin görüntülerini kameralarına kaydettiklerini söyledi. Röportajın tamamlanmasından sonra böyle bir cisimle karşılaşmış olmanın kendilerini son derece heyecanlandırdığını ifade eden Hideyuki, aldıkları görüntüleri Yüzüncü Yıl Üniversitesindeki (YYÜ) öğretim üyelerine de gösterdiklerini, ancak su üstüne hiç çıkmayan cismin canavar olup olmadığının görüntülerden anlaşılmadığını kaydetti.

CİSMİN GÖRÜLDÜĞÜ YERE BOTLA AÇILDI

Hideyuki ve arkadaşları, Van Gölü’nde gördükleri cismi saptamak için bir gün sonra botla göle açılırken, YYÜ’deki bilim adamları ise cismin yosun ya da kaya parçası olabileceğini ifade ettiler. Hideyuki, 20 dakikalık bir uğraştan sonra cismi gördükleri bölgeye ulaşarak, bir gün önce gördüğü cismin bulunduğu yerde yaptığı araştırmada hiçbir ize rastlayamadı.

Gerek yapılan görüşmeler, gerekse gördükleri cisim nedeniyle Van Gölü’nde büyük bir canlının yaşadığına inandığını vurgulayan Hideyuki, görüntüleri Japonya’daki bilim adamlarıyla da paylaşacaklarını anlattı. Önümüzdeki yıllarda Van Gölü’nde daha geniş çaplı ve bilimsel bir araştırma yapmak üzere tekrar geleceklerini dile getiren ekip, çalışmalarını tamamladıktan sonra ülkelerine döndü.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim