ÇANAKKALE'YE DENİZCİLİK MÜZESİ

Çanakkale - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın, Su Ürünleri Fakültesi aracılığıyla denizlerde yapılan bilimsel araştırmaların, toplumla paylaşılmasını istediklerini söyledi.

Rektör Aydın, ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde oluşturulan "Piri Reis Deniz Müzesi ve Galerisi"nin açılışında, Çanakkale Boğazı'nın çeşitli özellikleri olduğunu belirtti.

Saroz Körfezi, Marmara ve Ege Denizi'nin deniz canlıları ve suyla ilgili özelliklerinin araştırılmasının Su Ürünleri Fakültesi'nin görevi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, üniversite yönetimi olarak, Su Ürünleri Fakültesi'nin hızla gelişmesine özel bir önem Restbet verdiklerini söyledi.

Rektör Aydın, "Çanakkale'de su ürünlerinin layık olduğu düzeye çıkarılması gerekiyor. Teknolojik bakımdan Su Ürünleri Fakültesi'ne büyük görev düşüyor. Fakültemiz, eğitim öğretimde değil, yüksek lisans programlarında da önemli çalışmalar yürütmektedir. Su Ürünleri Fakültesi aracılığıyla denizlerde yapılan bilimsel araştırmaların, toplumla paylaşılmasını istiyoruz" dedi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik de bir üniversitede ilk kez deniz müzesinin açıldığına işaret ederek, Piri Reis Deniz Müzesi ve Galerisi'ni, denizlerle ilgili değerleri tanıtmak, denizlerin korunmasına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla kurduklarını ifade etti.

Kaynak:Denizhaber/Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilişim