Çanakkale'de Gemi İnşa Kursu

ÇASEK ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Onsekiz Mart Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile Çanakkale’de gemi inşa ve kaynakçılık kursu açılacak.

ÇASEK (Çanakkale Sosyo Ekonomik Koordinasyon ve Güçbirliği Derneği) tarafından geliştirilen ve Çanakkale Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde uygulanacak “Gemi İnşa- Kaynakçılık Kursu” projesinin uygulamaya geçmesi için ortaklık sağlayacak olan “Üçlü Protokol” Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlük Makamında düzenlenen törenle imzalandı.

“Üçlü Protokol” Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, İl Milli Eğitim Müdürü  Vefa Bardakçı ve ÇASEK Başkanı  Hayreddin Dereli tarafından imzalandı. Törende Denizcilik ile ilgili üniversite meslek yüksek okulları müdürleri de hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir; Çanakkale’de istihdamın geliştirilmesi ve aynı zamanda sürdürülebilir bir kalkınma için kent kültürünün de korunması gerekliliğinden hareketle girişimlerinin başlatan ÇASEK’in bu konudaki çalışmaları ile örnek bir sivil toplum örgütü kimliğine hızla kavuşmakta olduğunu söyledi. Bu nedenle “üniversite olarak bu protokol ile başlatılan çalışmalara ortak olmaya karar verdik.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ise “Milli Eğitim Olarak geçen yıl ÇASEK Başkanı ve Genel Sekreterinin de katılımcı oldukları Mesleki Eğitim ve İstihdamı Projesi sonucunda bu öğrenim yılında meslek liselerine önceki yıllardan daha fazla kayıt yaptırıldı, ÇASEK’in öncelikli hedefi ve projeleri her sektörde ihtiyaç olan ve çok önemli bir açık oluşturan teknik ara eleman yetiştirilmesi konusunda yoğunlaşıyor. Kendileri ile daha yakın ve açık işbirliği için bu protokolu imzalıyoruz.” dedi.

Sorulan bir soru üzerine Bardakçı; “Kurslar Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilecektir. Bu ve başka konularda da kurs düzenlemeye alt yapımız müsaittir, proje ortaklarının da olanakları birleştirilince daha büyük bir sinerji yaratılması mümkündür.” ifadesini ekledi.

ÇASEK Başkanı Hayreddin Dereli ise; “Çanakkale’ye yapılacak yatırımlar ve planlanan yatırımlar ilimizin ekonomik kalkınmasına katkı yapacaktır. Bu süreç bir istihdam sorununu da peşi sıra getirecektir. Ekonomik açıdan risk taşıyan insanlardan başlayarak bu tür bir çalışma yapılması için uzun süredir planlı bir çalışma yürütüyoruz. Protokol ve yapılacak çalışmaların Çanakkale için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol birer suretleri kurumlarında kalmak üzere imzalandı.

Bugün

Editör: TE Bilişim