Çanakkale Zaferi'nin 100.yılında Barbaros Denizcilik Çanakkale'de

Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Çanakkale Zaferinin 100.yılında tarihi savaşın olduğu yerleri ve mekanları ziyaret etti.

Barbaros Denizcilik Kulübü 'sosyal etkinlikler' kapsamında düzenlediği Çanakkale gezisine kulüp üyesi ve okul öğrencilerinden 45 öğrenci katıldı.Gezi, 25 Mart Çarşamba akşamı saat 23.30'da Karamürsel'den hareket edilmisiyle başladı.

Sabahın erken saatlerinde Çanakkale'ye varılmasıyla savaş alanları, cepheleri, Çanakkale Boğazı ve Çanakkale hakkında, Tarihi Milli Park hakkında kısa bilgiler verilerek başlanan program ;

Savaş Malzemeleri Müzesi ve Namazgah Tabyaları, 18 Mart 1915 günü Şehit olan Seyid Onbaşı ve silah arkadaşlarının bulunduğu Mecidiye Tabyası görüldü.

Seyid Onbaşının 215 kg (Kıyye) mermiyi kaldırdığı Tabya,Top ve o boyuttaki mermilerden örnekler ve 18 Mart ve Deniz Zaferinin, Seyid Onbaşı ve silah arkadaşlarının, Topçu Bataryasının Komutanı Yüzbaşı Mehmet Hilmi Bey'in ve silah arkadaşlarının hatıratlarından anlatım yapıldı.

İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi,Yahya Çavuş Şehitliği gezileri yapılırken Çanakkale Boğazı'nın stratejik önemi ve deniz savaşı rehber tarafından anlatıldı.57.Alay Şehitliği, Cesaret Tepesi ,Kemal Tepesi ,Conkbayır'ı ve Conk Tepe ;Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Nisan 1915 günü; kara muharebelerine başladığı 261 Rakımlı Tepe, Conkbayır'ı, Mehmetçik Zafer Kitabeleri, Atatürk'ün saatine misket kurşununun çarptığı yer görülerek gezi tamamlandı.

Editör: TE Bilişim