Çanakkale - Midilli Feribot Seferleri Mayıs Sonunda Başlıyor

ÇTSO Mart ayı meclis toplantısında Çanakkale turizmine büyük katkı sağlaması beklenen Çanakkale-Midilli feribot seferlerinin kısa bir süre içerisinde başlayacağı açıklandı. Küçükkuyu-Midilli seferlerini yapacak olan Dentur Avrasya Grup Genel müdürü Ünsan Savaş, ÇTSO Meclis üyelerine bilgi verdi. Ünsal Savaş yaptığı açıklamalarda Çanakkale-Midilli arasında yapılacak olan seferlerin Küçükkuyu ile Midilli’nin Petra Köyü arasında gerçekleştirileceğini belirtti. Günü birlik seferlerde gidiş-dönüş ücretlerin kişi başı 25 Euro olarak belirlendiğini açıklayan Ünsan Savaş, Mayıs sonunda başlayacak seferler ile sadece Türkiye’den Midilli’ye değil, AB Ülkelerinden Midilliye gelen turistlerin Çanakkale ve ilçelerine de geleceklerini böylece Çanakkale ve bölge halkının turizmden kalkınmasına büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.

Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş yaptığı açıklamalarda; “Çanakkale-Midilli arasında gerçekleşecek olan feribot seferleri Küçükkuyu ile Petra arasında gerçekleşecek. Midilli’den Çanakkale’ye AB Ülkelerinin turistlerini çekmeyi planlıyoruz. Satacağımız paket turlar ile Çanakkale’nin turizm değerlerini yabancı turistlerin gezmesini dolayısıyla da ülkemize döviz kazandırmayı hedefliyoruz. Projemizin bir diğer hedefi de İstanbul, Ankara ve Bursa’dan gelecek yerli turistlerin Çanakkale’de bir gün konaklamasını sağladıktan sonra talebe göre belki de iki gün konaklamalarını sağlayacağız. Assos, Kazdağı ve Truva gibi ören yerlerini gezdireceğiz sonra da Midilliye geçmelerini sağlayacağız” dedi.

ÇANAKKALE MERKEZDEN ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ

Gestaş ile birlikte yapılan çalışmaları da değerlendiren Ünsal Savaş; “Çanakkale’nin ivmesini artırabilmek, turizmden daha fazla Çanakkale’nin faydalanabilmesi için Gestaş ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar var. Feribot saatlerine uygun olarak; Çanakkale merkezden sürekli ücretsiz servis imkanı sağlayacağız. Çanakkale’den bir kişinin binmesi bile feribota yetişmesi, geri getirilmesi için bu servisler sürekli çalışacak. Aynı zamanda Ayvacık pazarımızın katma değerini artırabilmek için yine Pazara yönelik feribotlarımızdan ücretsiz seferlerimiz olacak. Midilli’den Avrupalı turistleri Ayvacık’a getirmeyi planlıyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ BU YIL ÇANAKKALE’YE 12 BİN YERLİ TURİST GETİRMEK

Dentur Avrasya Grup olarak hedeflerinin Çanakkale’ye bu yıl 12 bin yerli turist getirmek olduğunu açıklayan Ünsal Savaş; “Bu sene biraz geç kaldık, EMİTT Fuarında açıklamayı duyurmak istiyorduk.  Buna rağmen yılsonuna kadar 12 bin yerli turisti Çanakkale’ye getirmeyi hedefliyoruz. 5-6 bin civarında da Midilli’den Avrupalı turisti Assos’a gezmeye getireceğimizi hesaplıyoruz. Bu sezona yetişmedi belki ama önümüzdeki sezon Bozcaada’da konaklamak isteyen turistlere yönelik, Petra’da konaklama satın almış ama adada sıkılmış ana karaya geçmek isteyen turistlere Çanakkale’yi gezdirmeyi hedefliyoruz. Çanakkale’de turistlerin konaklama süresini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

ÜÇ GEMİ İLE MİDİLLİ SEFERLERİ DÜZENLENECEK

İlk etapta üç gemi ile Midilli – Çanakkale arasında hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Ünsal Savaş, feribot ücretleri ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu; “Üç gemi ile seferlerimizi yapmaya başlayacağız. Bir geminin maliyeti 3,5 milyon dolar civarında. O yüzden burada turizme yönelik çalışmalar yapmak zorundayız. Çanakkaleli turizmcilerin de desteklerini bekliyoruz. Her şeyi bildiğimizi düşünmüyoruz, bölgeyi tanımıyoruz bu sebeple herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ ÖZEL OTOPARK HİZMETİ, 12 AY BOYUNCA SEFER

Ünsal Savaş Midilli ve Çanakkale arasında yapılacak olan seferlerin müşteri taleplerine göre çeşitlendirilebileceğini belirterek; “Feribot seferlerimiz hiç bitmeyecek. Yılın 12 ayı boyunca hizmet vereceğiz. Yaz sezonlarında haftada 6 gün sefer düzenleyeceğiz, kış sezonlarında ise haftada üç sefer yapmayı planlıyoruz, talebe göre bu sefer sayıları artıp azaltılabilir. Burada yapacağımız çalışmalar var memnuniyet anketleri gibi. Taleplere göre hareket edeceğiz; gemi değiştirilsin denirse hızlı gemi mi olacak, araç taşıyan gemi mi olacak? Bunların hepsini değerlendirerek hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

MİDİLLİ’YE KİŞİ BAŞI GİDİŞ-DÖNÜŞ 25 EURO!

Feribot ücret tarifesine de açıklık getiren Ünsal Savaş; “Standart bir fiyat tarifesi oluşturacağız. Yakıt fiyatları bu seviyede devam ederse 25 Avro seviyesinde bir fiyat belirledik. Yakıt fiyatları düşer veya yolcu talebinde büyük bir artış olması halinde bu fiyatları düşürebiliriz. Tam tersi olur yakıt fiyatları yükselir yolcu talebi az olursa arada bir fiyat ayarlaması yapılabilir. Bizim bu seferleri yılın 12 ayı boyunca yapacağımızı düşünürseniz makul bir fiyat olduğuna inanıyoruz. Karşılıklı olarak sabah ve akşam olmak üzere günde iki sefer yapacağız. Bunların yanı sıra değdim gibi Çanakkale merkezden ücretsiz servis hizmeti vereceğiz. Aynı zamanda Küçükkuyu da çalışmalarımız sürüyor; ücretsiz otopark hizmeti vereceğiz. Araçlarınızı sokak aralarına değil özel güvenlikli ücretsiz otoparklara bırakacaksınız, döndüğünüzde de araçlarınızı buradan alabileceksiniz. Biletinizi alırken servis istiyorum, istemiyorum seçenekleri var. Servis noktaları belirlendi. Tüm bu servis hizmetleri de ücretsiz olacak. Bu hizmetleri de Çanakkale’nin yerel firmalarından alacağız” dedi.

GÜNÜ BİRLİK VİZESİZ TURLAR!

Midilli’ye günü birlik feribot seferlerinde vize sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünsal Savaş; “Günübirlik geçişlerde vizesiz turlar olacak. Günübirlik gezi talebi fazla olmuyor. Vize alım noktasında da sizlere yardımcı olacak hizmeti sunacağız. Uzun vadeli vizeler almaya çalışacağız, kısa sürede bu vizeleri alma imkanımız var” dedi.

Editör: TE Bilişim