ÇALIK HOLDİNG GÜRCİSTAN’DA ENERJİ SEKTÖRÜNE GİRDİ

Gürcistan’ın enerji sektöründe son dönemdeki en büyük yatırımı için imzalar atıldı

HOPA- Çalık Holding iştiraklerinden Çalık Enerji, Gürcistan’ın enerji sektöründe son dönemdeki en büyük yatırımlarından biri olan Gardabani kombine elektrik çevrim santralinin yapımını üstlendi. Gerçekleştirilen imza törenine Gürcistan Enerji Bakanı Kaka Kaladze, JSC Partnership Fund Başkanı Irakli Kovzanadze, Gürcistan Enerji Gaz (GOGC) Genel Direktörü David Tvalabeishvili ve Çalık Enerji İş Geliştirme Direktörü Halil Sarıbay katıldılar. 

Tiflis’e 35 kilometre uzaklıktaki Gardabani kombine elektrik çevrim santrali,  Gürcistan’ın enerji sektöründe son yıllardaki en büyük yatırımı niteliğinde. 230 MW güçteki kombine çevrim elektrik santralinde General Electric türbin kullanılacak ve santral 740 gün içerisinde elektrik üretmeye başlayacak. Bu yatırımın Çalık Enerji tarafından gerçekleştirilmesi, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilere ve ekonomik işbirliğine önemli bir katma değer sağlayacak.

Çalık Enerji, 2011 yılı rakamlarına göre yayınlanan 2012 yılı ENR listesinde dünyanın en büyük 129'uncu müteahhitlik firması olarak yer almıştı. Şirket, 2013 listesinde ise 111'inci sıraya yükseldi

 

Editör: TE Bilişim