Çakabey, 84 gün sonra sefere çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Şubat'ta tanıttığı  Çakabey vapuru sonunda Körfez'e çıkıyor. Vapur ilk seferini bugün 11.40'ta Konak-Karşıyaka arasında yapacak...

 Çakabey, 84 gün sonra sefere çıkıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Şubat'ta tanıttığı Çakabey vapuru sonunda Körfez'e çıkıyor. Vapur ilk seferini bugün 11.40'ta Konak-Karşıyaka arasında yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin seçimlere kısa bir süre kala 8 Şubat'ta düzenlenen görkemli bir törenle İzmirliler'e tanıttığı, ancak birçok eksiği olduğu ortaya çıkınca hizmete alamadığı Çakabey vapuru 84 günün sonunda nihayet seferlere başlıyor. 23 milyon liraya mal olan gemi, eksikliklerinin giderilmesinin ardından bugün ilk seferini 11.40'ta Konak'tan Karşıyaka'ya yapacak.

  Çakabey, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılması beklenen seferle birlikte yolcu taşımaya başlayacak.

İZDENİZ'e tahsis edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında ihalesini yaptığı 15 adet yolcu vapurunun ilki olan Çakabey, geçtiğimiz 8 Şubat'ta, inşa edildiği Yalova'dan İzmir'e getirilmişti. Eksikleri olduğu için uzun süre "klas belgesi" alamayan Çakabey, geçtiğimiz hafta Norveçli bağımsız kontrolorlük firması DNV'nin bulduğu eksiklikleri tamamladı. Sonra da İzmir Liman Başkanlığı'ndan Denize Elverişlilik Belgesi aldı. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu için geminin öncelikle belediyenin denizcilik şirketi olan İZDENİZ'e tahsisi gerçekleştirildi. Yolcusuz deneme seferlerinin ardından Çakabey Vapuru'nun bugün İzmir Körfezi'nde yolcu taşımaya başlaması planlandı.

Editör: TE Bilişim