Müsteşarlık Bürokratı Koşuyor ve Harekete Geçiriyor

Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Kaptan Hüseyin Cahit YALÇIN 7 Mart Pazar günü yardımseverlik hareketi ADIM ADIM için 21.1 Km koşacak.

Aynı zamanda Türkiye’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü deneti için Ulusal Koordinatörü olan Kpt. Yalçın, iş hayatında tüm ilgili kuruluşları IMO denetine hazırlamak için yürüttüğü koşturma temposuna ek olarak haftada 5 günde 50 Km koşarak antreman yapıyor. Kpt. Yalçın, birkaç gün sonra 7 Mart tarihinde Antalya’da 5. Düzenlenecek olan RUNTALYA koşusunda 21.1 Km lik yarı maraton koşacak. 2 saatin altında bir derece yapmak isteyen Yalçın RUNTALYA koşusuna dördüncü defa katılacak.

Bir yardımseverlik hareketi olan ADIM ADIM üyesi olan Yalçın, bu sayede koşularının daha anlamlı olmasını sağlıyor ve koşarken çevresini de harekete geçirerek bağış yapmaya teşvik ediyor. Böylece hem spor yapıyor, hem topluma faydalı oluyor.

Bağış toplamak için Amerika ve Avrupa'da oldukça yaygın olan yardımseverlik koşuları, Türkiye’de ADIM ADIM koşucuları sayesinde yayılıyor. ADIM ADIM hareketinin üye sayısı 300 kisiyi aştı. Bu sene Runtalya’da ADIM ADIM grubunda tahminen 150 kişi koşacak. Hedef 200.000 TL bağış toplamak. .

Son 2 yılda 206 AAO koşucusu, 3,872 bağışçıdan, 477.593.00 TL toplamış. Kurumlara direk olarak yapılan bu bağışlar ile, TEGV 932 ilkokul öğrencisinin 1 yıl boyunca TEGV kaynaklarından faydalanmasını sağladı, TOFD 194 kişiye akülü elektrikli sandalye aldı ve  TOG 8 üniversite öğrencisine (sosyal sorumluluk projelerinde çalışma şartı ile) 1 yıl süre ile burs sağladı. Bütün bunların yanısıra AAO, Yardımseverlik Koşusu ile ilgili TEB’e danışmanlık hizmeti verdi ve bu sayede TEB koşucuları 48 genç kızımıza 1 yıllık burs sağladı. Hızlıca bir muhasebe yaptığımızda ADIM ADIM koşucuları son 2 yılda 1,182 kişinin hayatını değiştirdi. Tüm bu işler ADIM ADIM koşucularının dostları ve arkadaşlarının yaptığı bağışlar ile başarıldı.


Peki Kpt. Yalçın kosarken nasıl bağış yapılacak? Bağışçı, ADIM ADIM organizasyonu tarafindan desteklenen sivil toplum örgütlerinden birisini seçip bilgisayarından direkt bağış yapacak, işte bu kadar basit. Bu kuruluşlar Turkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV). Bağışçı bu iki sivil toplum örgütünden birisinin hesabına EFT veya kredi kartı ile ile az cok hiç önemli degil, gücü yettiğince direkt olarak kendi adına bağış yapacak. Böylece, koşucu, sosyal kuruluşa yapacağı kişisel yardım sınırlı iken sportif faaliyet ile çevresini harekete geçirerek yardım-destek-bağış farkındalığına katkıda bulunuyor, ciddi miktarlarda bağış toplanmasına aracı oluyor, kitleleri spor ve yardım kavramları ile tanıştırıyor ve birleştiriyor. Kısacası HAREKETE GEÇİRİYOR.......

TOFD ve TEGV yasal dernek statüsünde olduğu için şirket adına yapılacak bağışlar vergiden düşülebiliyor..

Antalya maratonu ile ilgili geniş bilgiyi http://www.oger-maraton.com adresinden, ADIM ADIM hareketi ile tüm bilgileri de http://www.adimadim.org adresinden alabilirsiniz.

Bağış yapmak ve daha çok bilgi almak için:

TOFD Bağışları için www.tofd.org.tr ; veya:
http://www.adimadim.org/destekledigimiz-stklar/143?phpMyAdmin=z895x5AcsOitU9%2CQnA2V-3boFNa

TEGV Bağışları için www.tegv.org.tr ; veya:
http://www.adimadim.org/destekledigimiz-stklar/142?phpMyAdmin=z895x5AcsOitU9%2CQnA2V-3boFNa

Editör: TE Bilişim