Çağlayan yeniden Çin yolcusu

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çin temasları çerçevesinde Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi (KEK) 16. Dönem Toplantısı'na ve Türkiye-Çin İş Forumu'na katılacak.

Çağlayan, 25 Eylül Cuma günü Şanghay'da düzenlenecek Türk-Çin İş Forumu'na katılacak. Forum kapsamında Türk ve Çin firmaları görüşmeler yapacak. Çağlayan'ın Şanghay'da yerleşik büyük şirketlerin üst düzey yöneticileriyle çalışma yemeğinde bir araya gelmesi de öngörülüyor.

Türkiye'nin Asya-Pasifik Bölgesi ile ticaretinin artırılmasına verdiği önem ve bu amaçla yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 26 Eylül Cumartesi günü Pekin'de, Çağlayan başkanlığında Asya-Pasifik Ticaret Müşavirleri Yıllık Toplantısı düzenlenecek. Çağlayan, 27 Eylül Pazar günü ise Pekin'de Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti KEK 16. Dönem Toplantısı'na katılacak. Toplantıda, Türk heyetine Devlet Bakanı Çağlayan, Çin heyetine ise Çin Ticaret Bakanı Chen Deming başkanlık edecek. Program kapsamında Çağlayan, Çin Ticaret Bakanı ile ikili görüşmede de bulunacak.

Ayrıca, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ile Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Kalite Yönetimi, Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasındaki Sanayi Ürünlerinde Kalite ve Güvenliğe İlişkin Danışma ve İşbirliği Mekanizması'nın 3. toplantısı, KEK Toplantısı ile eşzamanlı olarak Pekin'de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim