"Büyükada" vapurunun seferleri durduruldu

Yalova Belediyesince İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den 6 aylığına kiralanan ve 1 Marttan itibaren Yalova ile Adalar arasında yolcu taşımaya başlayan ''Büyükada'' vapurunun seferleri durduruldu...

1 Martta düzenlenen törenin ardından Yalova-Adalar seferlerine başlayan, ilk bir hafta ücretsiz olmak üzere günde iki kez sefer yapan ''Büyükada'' vapuru, 30 Marttan beri Yalova İskelesi'nde demirli bulunuyor.

Seferlerin, AK Parti'den yeniden aday olan ancak 29 Martta seçimi kazanan MHP adayı Yakup Koçal'a koltuğunu teslim etmeye hazırlanan Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun emriyle kaldırıldığı iddia edildi. Yalova Belediyesi Gelir Emlak Müdürü Salih Gür de seferlerin 30 Mart itibariyle durdurulduğunu doğrulayarak ''Büyükada vapuru birkaç gün içinde İDO'ya iade edilecek'' dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, henüz göreve başlamadığını, dolayısıyla vapurun seferlerinin iptal edilmesiyle ilgili talimat vermediğini belirterek, ''Bugün göreve başlayacağım ama belediyeden edindiğim bilgiye göre vapurun ne mazotu ne de personeli var. Şu ana kadar da hiçbir kira bedeli İDO'ya ödenmemiş. Zaten belediyemizin 5 kuruşu bulunamamaktadır. Bu şartlarda ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız'' diye konuştu.

İDO YETKİLİLERİ

İDO yetkilileri ise seferlerin iptal edilmesinin kendileriyle ilgili olmadığını, kararın Yalova Belediyesince alındığını kaydetti.

İDO'nun Adalar-Yalova arasında düzenlediği seferleri talep azlığını ve israfı göz önüne alarak bir süre önce kaldırdığını belirten yetkililer, Binicioğlu'nun ''ücretsiz Yalova-Adalar seferleri düzenlemek için 6 aylığına vapur kiralamak istediğine'' ilişkin talepte bulunduğunu söyledi. Yetkililer, talebin kabul edilmesi üzerine Yalova Belediyesinin ''Büyükada''yı geçen ay başında Sirkeci İskelesi'nden teslim aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Seferlerin neden durdurulduğunu bilmiyoruz, vapuru da geri istemedik. Sadece belediyedeki ilgili müdür İDO'yu telefonla arayarak seferleri durdurduklarını söylemiş ve 'vapuru geri alın' demiş. Onlar geri vermek istiyorlarsa yapabileceğimiz bir şey yok. Seferlerin neden devam etmediğini belediye yetkililerine sormak lazım.'' (aa)

Editör: TE Bilişim