Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Maltepe'de inşaatı tamamlanma aşamasına gelen iskelenin, Büyükada'ya deniz yoluyla ulaşımın süresini 5 dakikaya indireceğini söyledi.
Özden, yaptığı açıklamada, iskelenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın projelendirmesiyle yapılmakta olduğunu kaydetti.
Maltepe İskelesi'nin Büyükada'ya ulaşım açısından büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Özden, şöyle konuştu: “Maltepe İskelesi'nden Büyükada'ya 5 dakika içerisinde ulaşım sağlanacak. Deniz otobüslerinin, vapurların, motorların çalışabileceği bir yer haline gelecek. Eski iskele yeniden inşa edilerek deniz ulaşımı konusunda önemli bir nokta haline getiriliyor. Maltepe sadece Adalıların değil, o bölgedeki insanların Adalar, Bakırköy ve Yenikapı'ya ulaşmasını sağlayacak bir liman haline geliyor. Adalar'a buradan deniz seferleri başlayacak. Bu önemli ve tarihi bir olaydır.”
Büyükada ile Maltepe sahili arasında 2 bin 300 metre mesafe olduğunu belirten Özden, iskelenin Haziran ayı içerisinde hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Alıntı: Kenthaber

Editör: TE Bilişim