Büyük Menderes kayıp üsteğmeni vermiyor

DENİZLİ’nin Sarayköy İlçesi’nde, bindikleri lastik botun Büyük Menderes Nehri’nde ağaç dalına takılıp alabora olması sonucu akıntıya kapılarak kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz’i arama- kurtarma çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Havadan ve karadan devam eden çalışmalara, kayıp pilotun yakınları da sazlıklarda arama yaparak destek verdi.

İstanbul’daki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’nda görevli, bir yılık evli, Pilot Üsteğmen Burak İz, izinli olarak geldiği memleketi Denizli’nin Sarayköy İlçesi’nde, dün saat 10.30 sıralarında ördek avlamak için 3 sivil arkadaşıyla lastik bota binerek Büyük Menderes Nehri’ne açıldı. Kabağaçlar Mevkisi’ne geldiklerinde, bir ağaç dalına takılan bot alabora oldu. Akıntıya kapılan Üsteğmen İz, gözden kaybolurken, diğer 3 kişi bir ağaç dalına tutunarak sürüklenmekten kurtuldu.

İlk şoku atlatan 3 kişi yüzerek kıyıya çıkıp, canlarını kurtardı.

Kayıp Pilot Üsteğmen İz’in bulunması için Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve jandarma, Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı ile Ege Ordu Komutanlığı’ndan gelen 2’si termal kameralı 3 helikopterle 7.5 saat boyunca yapılan arama çalışmlarından sonuç alınamadı.

Havanın kararması ve yoğun yağmur nedeniyle dün saat 18.00’de ara verilen arama kurtarma çalışmalarına, bugün günün ilk ışıklarıyla yeniden başlandı. Aramalar Sarayköy İlçesi’ndeki Umut Termal Otel ile Aydın’ın Buharkent İlçesi’ndeki Feslek Regülatörü arasında kalan 15 kilometrelik nehir hattında yoğunlaştırıldı.

Bugünkü aramalara Denizli AFAD, Jandarma, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Aydın ekipleri de katıldı. Ege Ordu Komutanlığı’ndan termal kameralı 2 helikopter, dün olduğu gibi bugün de çalışmalara havadan destek verdi. AFAD ve jandarma ekipleri, nehir kenarında sazlıkların arasını incelerken, itfaiye ve denizli polisi ise botla nehirde aramaları sürdürdü.

AİLESİ DE ARAMALARA KATILDI

Kayıp, Pilot Üsteğmen Burak İz’in eşi beden eğitimi öğretmeni Sinem İz, annesi ve babası, pilot arkadaşları ve diğer yakınları da bölgeye gelerek nehir kenarındaki sazlıklarda arama yaptı.

Editör: TE Bilişim