Bursalı işadamları daha çok feribot istiyor

BURSA Sanayici İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından yaptırılan ankete yanıt veren işadamları İstanbul ile Bursa Güzelyalı arasında karşılıklı yapılan feribot sefer sayılarının arttırılmasını istedi.

Kış aylarında en az 3 sefer yapılması gerektiğini söyleyen işadamları, yaz aylarında ise bu sayının 4'ten az olmamasını istedi. Bursa- İstanbul arasındaki feribot seferleri ile ilgili BUSİAD'ın üyelerine yaptığı anket çalışması sona erdi.

Üyelerinin ve Bursa iş dünyasının İstanbul'a yapacakları iş seyahatlerinde yetişememe telaşının en aza indirilmesi, işe ayrılacak kaliteli zamanın arttırılması, gemilere ulaşımın rahatlatılması amacı ile üyelere yapılan ankette iş adamlarından yüzde 62’si feribot seferlerinin saat 19.00’da, yüzde 31'i ise 18.30’da yapılmasını istedi.

‘Bursa - İstanbul arasında karşılıklı yapılan seferler için 07.30’da yapılmakta olan ilk seferin dışında hangi saatlerde deniz otobüsü seferi konulmasını arzu edersiniz?’ sorusuna, BUSİAD üyelerinin yüzde 42’si 09.00- 11.00, yüzde 42’si 10.00- 13.00’de cevabını verdi.

Karşılıklı seferlerin mutlaka arttırılması isteğinde bulunan iş adamları, ankette kış aylarında en az 3, yaz aylarında ise kesinlikle 4 seferden az olmamalı cevabını verdi. Gerekiyorsa daha az yoğun seferleri cazip hale getirmek için tarifelerin indirimli uygulanması önerisinde bulunan işadamları, İstanbul - Bursa Feribot Deniz Otobüsü seferlerinin en az Yalova hattı kadar olması gerektiğini savundu.

Sadece cuma - cumartesi - pazar geceleri için saat 22.00'de sefer yapılmasını isteyen iş adamları şu önerilerde de bulundu: “Seferlerden biri İstanbul’un Anadolu yakasına yapılabilir. Güzelyalı iskelesinden çıkış büyük sıkıntı yaratmakta ve zaman kaybına sebep olmakta. Buna çözüm bulunmalı mendirek yapılmalı. Ekolojik dengeyi bozmamak ve Mudanya sahillerine zarar vermemek kaydı ile başlangıçta ilan edilen 75 dakika süreye uyalabilirlik araştırılmalı. Koltuk numaralandırma sistemi eski haline getirilmeli. Sabah saatlerinde feribot içinde günlük gazete satışı yapılmalı. Yapılan bilgilendirme ve uyarı anonsları mutlaka Türkçe ve İngilizce/ görsel ve işitsel olmalı.”

Editör: TE Bilişim