Yalova Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, Marmara Denizi'ndeki balık popülasyonunu arttıracak yapay resif projesinde bürokratik engeller bulunduğunu öne sürerek, "Bürokrasiyi aşamazsak proje iptal olabilir" dedi.

Tokalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi'nin yaptığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) da finans desteğinde bulunduğu projenin yasal prosedürlerinin bir aydır tamamlanamadığına dikkat çekti.

Denize bırakılacak toplam 1200 beton bloktan 400'ünün Yalova'ya getirildiğini kaydeden Başkan Tokalak, bürokrasiyi aşamadıklarını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Dosyadaki eksiklikler tamamlanmasına rağmen önümüze her geçen gün farklı prosedür getiriliyor. Beton blokların yerleştirileceği denizdeki koordinatların yanlış olduğu söylendi. Bundan dolayı tekrar inceleme yapıldı. Koordinatlar doğru çıktı. Bu proje üzerinde uzman kişiler ve üniversite profesörleri çalıştı. Her şey tamam ancak bürokrasi aşılamıyor. Bürokrasiyi aşamazsak proje iptal olabilir."

Sorunun çözülmesi için milletvekilleriyle görüşeceğini belirten Tokalak, 150 bin lira maliyetli projenin bürokratik sıkıntılarının aşılması durumunda resiflerin TİGEM sahili ile eski donanma önüne yaklaşık 10 günde yerleştirileceğini söyledi
Editör: TE Bilişim