Wismar limanında "Burhan Dizman 3"isimli Türk gemisine petrol kirliliği sertifikası için garanti istendi.

9 Aralık 2014 tarihinde,  Wismar liman görevlileri   "Burhan Dizman 3" gemisine kontrol sırasında petrol kirliliği sertifikası gemide, Alman Su Polisi'nin ifadesi ile,  "kuralların tarif ettiği şekilde bulunmadığı için" 600 Euro garanti alınarak limandan ayrılmasına izin verildi.

Bu belge geminin bunker yağının neden olabileceği herhangi bir kirliliğe karşı zararı kapsayan bir sigortadır.Geminin kaptanı sorumluluk ile ilgili bir belge imzaladıktan sonra "Burhan Dizman 3" gemisinin Wismar limanından ayrılmasına izin verildi.

Armatör: "Sertifikamız mevcut"

Dizman Grup adına DenizHaber'e açıklamada bulunan Atakan Kalyoncu, gemilerinin CLC Sertifikasının mevcut olduğunu bildirdi. 

Gemilerine Wismar Limanında herhangi bir ceza kesilmediğini belirten Kalyoncu; CLC Sertifikasının bir örneğini de gönderdi.

İstanbul Liman Başkanlığınca verilen sertifikada geminin bunker yakıtından meydana gelebilecek kirliliğe karşı 16 Kasım 2014 tarihinden 20 Şubat 2016 tarihine kadar koruma altında olduğu belirtiliyor. 

Alman Polisi: "Belgenin var olması değiştrirmez"

Konuyla ilgili DenizHaber.Com Almanya'da Wismar Liman Polisi'ne ulaştı. Alman Deniz Polisi, olayı doğruladı. Ancak kendilerinin tespit ettiklerinin bir uygunsuzluk olduğu; sertifika gemide bulunsa bile uygun şekilde bulundurulması gerektiği belirtildi.  Uygunsuzluğun  sertifikanın bulunmadığı anlamına gelmediğini, sertifikanın  gemide bulundurulması ile ilgili düzenlemeye uygun bir şekilde bulunması gerektiğini, bu uygunsuzluk tesbit edildiği için bir garanti imzalatıldığını uygunsuzluk düzeltildiği takdirde tahsilat yapılmayacağı ifade edildi. 

Konuyla ilgili Alman Polisinin resmi sitesinde yayınlanan rapor (Orijinali için TIKLAYINIZ)

Açık bilgi kaynağı Marinetraffic.com kayıtlarına göre Burhan Dizman 3, WISMAR Limanından 9 Aralık 2014 akşamı saat 18:04 te hareket etmiş.

 

Editör: TE Bilişim