Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan deniz dalgasına karşı ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan feribotlarla Burdur ile karşı kıyıdaki Karakent Köyü arasında seferler düzenlenileceğini belirtti.

Şimşek, “Bu seferlerde insan ve araba taşımacılığı yapılacak. Burkent Evleri’nin karşısında bulunan Karaburun Tepesi’nin adını Serenler Tepesi olarak değiştirdik. Tepede sosyal tesis, seyir terası, kafeterya, kır kahvesi, havuz, anfi tiyatro, çeşmeler, mescit, kaya bahçeleri, spor kompleksi ve gezinti yolları gibi projeler yapılacak. Tepeye Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan hibe alınacak hizmet dışı savaş uçağı konulacak” dedi.

Şimşek, “Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü Futbol Takımı’nın adı Burdur İl Özel İdaresispor olarak değiştirilecek. Burdurspor’a oyuncu transferleri ağırlıklı olarak bu takımdan yapılacak. Burdurlu gençlerin Burdurspor’da futbol oynamaları sağlanacak. Gazi Atatürk Stadyumu yıl boyu kiralanarak geliri spora hizmet verecek şekilde yönlendirilecek. Ayrıca İnsuyu Mağarası’nın içi akustik aydınlatmalarla süslenecek. AB Life Programı çerçevesinde, Salda Gölü Avrupa Köprüsü, Mermer Atıklarının Değerlendirilmesi, Düğer Jeotermal Etüdü, Kompost, Biyogaz, Atık Su Arıtma, Gölhisar Yaylaları Piknik Alanlarının Doğa Turizmine Kazandırılması ve Burdur Ekolojik Tarım Turizmi gibi projeler hazırladık” dedi.

Kaynak: Mesut Madan-Burdur

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim