İstanbul'da iki yıl önce Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu cinayeti ile ilgili görülen davanın 10. duruşmasında tutuklu sanık Oğuz Kartal tahliye oldu.

Çağlayan'daki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Oğuz Kartal ile tutuksuz sanıklar Volkan Gezer, Mustafa Samur ve Zafer Karadağ mahkeme salonunda hazır bulundu. Öldürülen Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu da duruşmaya katıldı.

"BURAK CAN'I FİRARİ SANIK VURDU, GÖRÜNTÜLERDE DE VAR"

Davada tutuklu sanık Oğuz Kartal'ın avukatı Ersoy Kostak, olaya ilişkin görüntü kayıtlarını mahkemeye iletti. Avukat Kostak, müvekkilinin olay anında ve sonrasındaki görüntülerde bulunmadığını, Burak Can'ın vurulmasından 6 saniye sonra firari sanık Gökhan Koca'nın elinde silahla olay yerinden kaçtığının görüldüğünü belirtti. HTS kayıtlarında da müvekkilinin olay yerinde olmadığını savunan avukat Ersoy Kostak, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Oğuz Kartal da, görüntüleri cezaevinde izlediğini belirterek, firari sanık Gökhan Koca'nın Burak Can'ı vurduğunu iddia etti.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Duruşma sonunda ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Oğuz Kartal'ın tutuklu geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine hükmetti. Mahkeme, olay anına ve sonrasına dair bir harddisk içinde mahkemeye sunulan görüntülerin incelenip rapor hazırlanması için görüntüleri bilirkişiye göndererek duruşmayı Eylül ayına erteledi.

İDDİANAMEDEN

Berkin Elvan'ın cenazesinin kaldırıldığı 12 Mart tarihinde Okmeydanı'nda çıkan olaylarda, Burak Can Karamanoğlu silahla vurularak öldürülmüştü. Yapılan operasyonda olaya ilişkin, Oğuz Kartal, Volkan Gezer, Zafer Karadağ ve Mustafa Samur gözaltına alınmıştı. Burak Can'ın vurulduğu silah da Mustafa Samur isimli şahısta ele geçirilmişti. Araştırmada, ruhsatsız silahın Oğuz Kartal'a ait olduğu tespit edildi. Oğuz Kartal'ın olaydan sonra silahı Zafer Karadağ'a verdiği, Zafer Karadağ'ın da silahı Mustafa Samur'a sattığı tespit edildi. Oğuz Kartal daha sonra silahı olay gecesi Gökhan Koca'ya verdiğini söyledi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 5 kişiye dava açıldı. Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca hakkında “Terör örgütüne üye olmak", “Örgüt adına eylem yapmak", “Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet", “Ruhsatsız silah bulundurmak" ve “Kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Şüphelilerden Mustafa Samur, “Ruhsatsız silah bulundurmak" ve “Kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar, Zafer Karadağ ise “Ruhsatsız silah ticareti"nden 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Cihan
Kaynak: cha