21 Şubat Dünya Rehberler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan TUREB, sürdürülebilirlik, barış ve seyahat özgürlüğü gibi konulara vurgu yaptı.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü sebebiyle Yönetim kurulu Başkanı Zeki Apalı imzasıyla bir yazılı açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

21 ŞUBAT DÜNYA REHBERLER GÜNÜ

Değerli Meslektaşlarımız ve Turizm Kamuoyu,

1990'dan beri tüm dünya rehberlerinin çatı federasyonu "World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA)" ve ilgili birimler tarafından kutlanan "Dünya Rehberler Günü" mesleğimizin tanıtımı açısından büyük bir öneme sahiptir.

Sürdürülebilirlik kavramı bu yılın ana temasıdır. Biz rehberlerin kişisel bazda da çok önem verdiği doğal ve kültürel çevrenin ve de neredeyse olmazsa olmazımız olan her türlü yerel değerin korunması, sağlıklı alt yapıların oluşması ve bizi besleyen bu kaynağın değerinin bilinmesinin zorunluluk olduğuna inanıyoruz. 

Dünya turizm hareketlerinin özgürce oluşması için herhangi bir kısıtlamanın olmaması gerekir. İlk günden beri karşı olduğumuz vize gibi engeller hem seyahat özgürlüğünü kısıtlıyor hem de turizm gelirlerinin artmasını önlüyor. Halbuki dünya insanlarının birbirlerini tanımaları, birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayacak ve dünya barışına da katkıda bulunacaktır.

Sürdürülebilir barış, ekonomi, çevre ve turizm, sürdürülebilir Rehberliğin olmazsa olmazıdır.
Ülkemizin içinde bulunduğu ve her gün bir terör saldırısı haberinin geldiği bu kara günlerin bir an önce geride kalması, barış ve huzur ortamının oluşturularak turizmde dünya liderliğine oynayacağımız günlerin kısa sürede gelmesi temennisi ile bütün meslektaşlarımızın 21 Şubat Dünya Rehberler Günü'nü kutluyorum. 

Her şeye rağmen umudumuzu ve birlik ruhumuzu yitirmeden nice yıllara...

TUREB YK a.

A.Zeki APALI
Başkan 
Editör: TE Bilişim