Bursa deniz otobüsleri filosuna bir gemi daha eklendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla kurulan Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO), Hong Kong'tan aldığı 'Uludağ' adı verilen gemi Haziran ayından itibaren yolcu taşımaya başlayacak.

İstanbul Bursa arasında deniz ulaşımını sağlayan BUDO, bir taraftan yolcu isteklerine göre sefer sayılarına düzenlemeler getirirken, diğer taraftan da filosuna yeni gemiler kazandırmaya devam ediyor. Halen 340'ar yolcu kapasitesi bulunan 'Emir Sultan', 'Hüdavendigar', 'Nilüfer Hatun' ve 'Yıldırım Beyazıd' isimli gemilerle yolcu taşımacılığı yapan BUDO, Hong Kong'tan 'Emir Sultan' ile aynı özelliklere sahip bir gemi daha aldı.

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile Hollanda merkezli Damen Tersanesi Satış Müdürü Martin De Bruijn arasında imzalanan sözleşme ile BUDO'nun deniz otobüsü sayısı 5'e çıkmış oldu. Seferlere başladığı 24 Ocak 2013'ten bu yana 960 binin üzerinde yolcu taşıyan ve halen haftada karşılıklı 58 sefer gerçekleştiren BUDO'nun yeni gemisi 'Uludağ' ile Haziran ayından itibaren yolcu taşımaya başlayacak.

Editör: TE Bilişim