İDO'nun esnek fiyat tarifesine olan tepkiler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan BUDO'nun ilk gemisi Bursa'ya geldi. Norveç'ten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsünün, hat izni alındıktan ve resmi belgeler tamamlandıktan sonra Mudanya-Kabataş arasında 2 hafta içinde sefere başlaması bekleniyor.
 
BAKIMA ALINDI
 
Birkaç işlemden sonra gemiyle ilgili eksikliklerin tamamlanacağını söyleyen Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Geminin ithalatını Haydarpaşa´dan gerçekleştirdik ve Tuzla´da bakıma aldık. Geminin altı ve üstü tamamen boyama işleminden geçirildi. Gövdesinin alt kısmı, Burulaş´ın vagonlarında olduğu gibi yeşil renkte. Üst kısmı ise beyaz renkte. Bugün ya da yarın gemiye, Büyükşehir Belediyesi-Burulaş ve BUDO´nun yazıları yazılacak" dedi.
 
Gemide seyir güvenliğiyle ilgili eksikliklerinin bulunduğunu ve eksiklikleri hızla tamamladıklarını belirten Fidansoy, "Can simitleri takılı değildi, bakımdan geliyorlar. Onlar da tamamlandıktan sonra gemiyle ilgili eksiklikler giderilmiş olacak" dedi.
 
HAT İZNİ BEKLENİYOR
 
Deniz seferleri yapmanın formalite gerektiren bir iş olduğunu belirten Fidansoy, "4 ayrı danışman şirket BUDO için belgeler hazırlıyor. İskele binaları da tamamlanmak üzere. Mudanya İskelesi´nde turnikelerin takıldı. İstanbul´da bulunan başka bir ekip de Kabataş İskelesi´nde çalışmaları hızlandırdı" dedi.
 
Herşey tamamlandığında internet üzerinden bilet alınabileceğini söyleyen Fidansoy, "2 hafta içerisinde herhangi bir eksiğimiz kalmayacak. Hat izni aldıktan ve belgelerimiz tamamlandıktan sonra seferlere başlamayı hedefliyoruz" dedi. 
Editör: TE Bilişim