DenizHaber okurları rekorlara alışıktır. Ama bu seferki başka. Bu kez rekorumuz yurt dışında.

Dünya denizciliğinin en çok okunan siteleri arasına giren SeaNews Turkey dün rekor kırdı. Sitemizin haberini bir günde 80 bin kişi okudu.

Costa Concordia gemi kazası ile ilgili SeaNews Turkey'de yayınlanan "Costa Concordia: A Major Navigational Error-Or What?" manşetli haberimizi okuyanların sayısı 80 bini aştı.

10 mbit sabit bant genişliğiyle internet omurgasına bağlı özel sunucumuz bile bu trafik yoğunluğu nedeniyle sıkışıklık yaşadı. DenizHaber.Com ziyaretçileri de her zaman hızlı açılan sitelerinde az da olsa bir yavaşlama olduğunu farkettiler.

Haber yayınlandığı sırada geminin elektrik arızasından batmış olabileceği konuşuluyordu.

SeaNews'ta yayınlanan haritalar kazanın elektrik arızası değil net olarak bilinçli olarak o bölgeye götürüldüğünü ortaya koyuyordu.

Kazayı araştıran savcı da daha sonra yaptığı açıklamada geminin bilinçli olarak bizzat kaptan tarafından sığ bölgeden geçirildiğini açıkladı.

SeaNews Turkey bu haberiyle 80 bin okur kazandı.

Şu anda en çok okunan İngilizce denizcilik haberleri siteleri arasında bulunan SeaNews Turkey'in kısa zaman sonra gerek Türkçe denizcilik haberi yapan siteler, gerekse İngilizce yayın yapan uluslararası siteler arasında birinciliğe oturması bekleniyor.

Haberin Linki:

http://www.seanews.com.tr/article/ACCIDENTS/74284/Costa-Concordia-accident-navigational-error/

 

 

 

Editör: TE Bilişim