Marmara'ya gece yarısından sonra etkili yağış geliyor! 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde bu gece etkili olacak yağışın, gece saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte İstanbul, Bursa ve Balıkesir’de olumsuz hava şartlarına neden olacağını bildirdi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Marmara’da bugün ve yarın görülecek olan yağışlar bu gece saatlerinde Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinden sonra ve sabah saatlerinde ise İstanbul, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili olacak.
Yetkililer, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.
      
DENİZ OTOBÜSLERİNE LODOS DARBESİ

İstanbul’da etkili olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri iptal edildi.
AA muhabirinin İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş yetkililerinden aldığı bilgiye göre, etkili lodos nedeniyle, "Boğaz Hattı" ile "Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy", "Bostancı-Kadıköy-Yenikapı", "Bostancı-Kabataş", "Bostancı-Kabataş-Kadıköy-Bakırköy-Avcılar" ve "Pendik-Kartal-Maltepe-Bostancı-Kabataş-Bakırköy-Avcılar" hatlarındaki seferler iptal oldu.
Yetkililer, şehir hatları vapur seferlerinin ise yapıldığını bildirdiler.
     
Sıcaklık 8-10 derece düşecek

Yurdun batı kesimleri bugün Orta Akdeniz ile Balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 8-10 derece azalacak.
Meteoroloji tahminlerine göre yağışlar bugün akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'den başlayıp yayılacak. Yağışlar bugün Karadeniz'in iç kesimleri, ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Sıcaklık bugün kuzeybatı kesimlerde, çarşamba günü kuzey ve iç kesimlerde 8-10 derece azalacak. İstanbul'da bugün 15 derece olması beklenen en yüksek sıcaklık yarın 7, çarşamba günü 5 dereceye düşecek. Ankara'da sıcaklık değeri çarşamba günü 2 dereceye inecek. Meteoroloji ayrıca bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz için kuvvetli lodos uyarısında bulundu.
      
KOCAELİ’NDE FIRTINA, BURSA’DA YAĞIŞ UYARISI...

Kocaeli’nde fırtına, Bursa’da yağış uyarısı yapıldı.
Kocaeli Valiliği, yarın öğle saatlerinden itibaren bölgede lodosun, fırtına şeklinde eseceğini, deniz kazaları ve soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede güneyden esen rüzgarın yarın öğlen saatlerinden itibaren etkisini artıracağı, yön değiştirerek güneybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Rüzgarın yarın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedip yön değiştirerek kuzeybatıdan orta kuvvette esmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, deniz kazaları, soba zehirlenmeleri ve diğer olumsuzluklara karşı dikkatli, tedbirli olunması istendi.
      
BURSA

Bu arada, Bursa Valiliği, Marmara Bölgesi’nde bu akşamdan itibaren etkili olması beklenen sağanak yağış ve olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşları uyardı.
Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde bu gece etkili olacak yağışın, gece saatlerinden sonra kuvvetli rüzgarla birlikte İstanbul, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde etkili olacağı belirtildi.
Açıklamada, ilgililerin ve vatandaşlara, muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu

Milliyet

Editör: TE Bilişim