2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi Laser Radial sınıfında ilk kez temsil edecek kadın sporcu olarak seçilen Nazlı Çağla Dönertaş, 29 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında Fransa’nın Bordeux şehri yakınlarındaki Hourtin gölünde düzenlenen Laser Radial Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda 3. olarak Bronz madalyanın sahibi olurken, olimpik bir sınıfta Türkiye’nin yelken branşında  ilk büyük uluslararası madalyası kazanılmış oldu.

22 ülkeden 79 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda toplam 10 yarış sonucunda Fenerbahçe Spor Kulubü Yelken Şubesi sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş başarı göstererek İspanyol ve Belarus’lu rakiplerinin ardından 3.lüğü elde ederek ülkemize büyük bir başarı kazandırdı. 2 yıldır yoğun bir şekilde TYF desteği ile Olimpiyatlara hazırlanan Çağla Dönertaş sistemli ve istikrarlı çalışmasının ödülünü elde etmiş oldu.

8 Haziran Pazar günü İstanbul’a dönen Nazlı Çağla Dönertaş’ı Atatürk Havalimanında TYF Başkanı Nazlı İmre, Olimpik Sınıf Lideri Selma Rodopman, Laser Sınıf Komite Başkanı Semih Utku, FB Yelken Şubesi Başkanı Yılmaz Yamaç, FB Laser Antrenörü Begüm Özer , Çağla’nın ailesi ile FB yelken şubesi sporcuları karşıladı.

Büyük bir başarı sağlayan Çağla basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Olimpiyatlara 1 ay kala almış olduğum bu başarı hem benim hem de ülkemiz için çok büyük bir mutluluk. 22 ülkeden 79 sporcu arasında bir haftalık yarışta 3. olmak bana büyük bir motivasyon sağladı. Tüm çalışmalarımda yanımda olan TYF antrenörü Kemal Muslubaş’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah Olimpiyatlarda da ilk 10 içerisinde yer alarak ülkemize diğer ilkleri yaşatmak istiyorum dedi. Çağla ayrıca FB antrenörlerine, ailesine ve TYF’ye de teşekkür etti.

TYF Başkanı Nazlı İmre de Çağla’nın başarısıyla gurur duyduklarını Türkiye’nin Olimpik bir sınıfta aldığı en büyük derecenin alınan Avrupa 3.lüğü olduğunu belirterek. Sistemli ve planlı çalışmaların sonuçlarını böyle büyük başarılarla almak hepimizi çok mutlu ediyor. Çağla diğer sporcularımıza da rol model olacak ve 2016-2020 Olimpiyat Oyunlarında daha fazla katılımla büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum dedi.

Editör: TE Bilişim