Exxon CEO'sunun emeklilik paketi tepki yarattı

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Exxon Mobil'in 12 yıllık yönetim kurulu başkanı ve Ceo'su Lee Raymond'un 400 milyon dolarlık bir "emeklilik paketi" ile görevinden ayrılması, yatırımcılar ve çevreciler arasında büyük öfkeye neden oldu.

1993 yılında Exxon Mobil'in başına geçen Lee Raymond, "küresel ısınma"ya büyük katkı yapmakla suçlanıyor. İngiliz The İndependent gazetesi, yatırımcılar ve çevrecilerin Raymond'un "emeklilik paketi"ne gösterdikleri tepkiyi aktarırken, Exxon Mobil'in altı milyar ton karbonu atmosfere pompaladığı tahmin edildiğine, şirketin küresel ısınmaya önlemlere olan muhalefete öncülük yaptığına dikkat çekti.

Gazete, "Exxon'un, yeşil gruplarca emisyonların azaltılmasına ilişkin Kyoto Antlaşmasına karşı çıkarak dünyanın petrole olan bağımlılığını alevlendirdiği için kınanıyor" diye yazdı.

Raymond'un "emeklilik paketi"nin "bir koruma, bir araba, bir şöför, şirketin uçağını kullanımı ve 1 milyon dolarlık yıllık danışmanlık ücretini de içerdiğine dikkat çeken gazete, Exxon'un da, paketin değerinin en az 258 milyon dolar olduğunu söylediğini, bunun da 98.4 milyon dolar olan emeklilik ikramiyesine ek olarak sağlandığını kaydetti.

The İndependent, Exxon'un geçen yıl 36.1 milyar dolarlık kar ettiğini, bunun da tüm dünyada en büyük şirket karı olduğunu yazdı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim