Yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile gündemden düşmeyen BOTAŞ Genel Müdürlüğü, dün Başmüfettiş Metin Özbalcı'nın intiharı ile sarsıldı. BOTAŞ Teftiş Kurulu'nda görev yapan Metin Özbalcı, makam odasında kendi silahıyla intihar etti. Özbalcı'nın aynı kurumda çalışan kızının işe gelmeden maaş aldığı iddialarıyla ve bazı firmalara ucuz gaz satarak kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle baskı altında kaldığı ve iş akdinin feshinin gündemde olduğu bildirildi.

ARKADAŞLARINA MESAJ ÇEKTİ

BOTAŞ'ı sarsan intihar olayı şöyle gelişti: BOTAŞ Teftiş Kurulu'nda uzun yıllardır görev yapan 46 yaşındaki Metin Özbalcı, mesai saatinin bitimine doğru yakın arkadaşlarına mesaj çekti. Mesajlarda, 'Eşimi ve kızımı sizlere emanet ediyorum. Hakkınızı helal edin' ifadeleri yer aldı. Telefonla uyarılar üzerine çalışma arkadaşları makam odasına girdiklerinde Özbalcı'nın cesedi ile karşılaştı. Özbalcı'nın, silahıyla intihar ettiği belirlendi. Özbalcı'nın, çalışma masasında eşi ve kızına hitaben yazılmış bir mektup bulundu. Mektupta, 'Sevgili kızım ve eşim, sizleri bırakmamam gerektiğini biliyorum. Ancak böyle bir dünyada yaşanmaz' ifadelerinin yer aldığı görüldü.

İNTİHAR SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Özbalcı'nın intihar etmesinde, kurum içinde yaşadığı sıkıntıların etkili olduğu öne sürüldü. Özbalcı'nın kızının BOTAŞ'ta çalıştığı işe gelmeden maaş aldığı ve bu yüzden baskı altında kaldığı öne sürüldü. Yine, BOTAŞ'ın bazı firmalara ucuz gaz vererek kurumun 265 milyon dolar zarara uğratılmasına ilişkin raporlara, refarans müfettiş olarak Özbalcı'nın onay verdiği, bu durumunda kurumda rahatsızlığa neden olduğu iddia edildi. Başmüfettiş Özbalcı'nın, iş akdinin feshedilmesinin de planlandığı da bildirildi.

BOTAŞ'IN İNTİHAR AÇIKLAMASI

Öte yandan Botaş Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, Botaş Başmüfettişi Metin Özbalcı'nın intihar nedeniyle ilgili iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Düzyol, yaptığı yazılı açıklamada, Botaş Başmüfettişi Özbalcı'nın intiharının ardından, bugün bazı basın ve yayın organlarında eksik bilgi ve değerlendirmelere dayalı haberler yer aldığını belirtti.

Düzyol bu arada, intihar nedeniyle ilgili yapılan ''kurumda kamplaşmalar yaşandığı ve bu kamplaşmaların Özbalcı'yı depresyona soktuğu, kendisinin BOTAŞ Teftiş Kurulu içerisinde kavgalar yaşadığı, Kurumda çalışan kızının işe gelmeden maaş aldığı ve bu yüzden baskı altında olduğu, yazdığı raporlarla kurumda rahatsızlığa neden olduğu, bu sebeple iş akdinin feshedilmesinin planlandığı'' şeklindeki spekülasyonların, gerçeklerle hiç bir ilgisi bulunmadığını kaydetti.

Kurumun emektar başmüfettişi ve Botaşspor Kulübünün 2. Başkanı Özbalcı'nın, dışa dönük ve renkli kişiliği ile kurumun çok sevilen bir siması olduğunu ifade eden Düzyol, şöyle devam etti: ''Botaş ailesi olarak, kendisini hep o renkli kişiliğiyle hatırlayacağımız sevgili arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Yüce Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve çalışanlarımıza baş sağlığı diliyoruz.''

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim