Baraj gölünde bot devrildi mühendis kayboldu

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki Demirköprü Barajı'nda, geçen perşembe günü baraj gölü ortasındaki kafeslerde bulunan balıklara yem vermeye giderken fırtınada devrilen bottan düşen Su Ürünleri Mühendisi 34 yaşındaki Özgür Eryılmaz Tektaş kayboldu.

Özgür Eryılmaz Tektaş, Ersin Yıldız, Ahmet Özen ve Altay Aktaş, Demirköprü Barajı göl içerisinde bulunan havuzlardaki balıklara yem vermek için kıyıda yükleme yaptıkları botla harekete geçti. Yolda fırtına nedeniyle devrilen fiber botta bulunanlar göle düştü. Ersin Yıldız, Ahmet Özen ve Altay Aktaş yüzerek kıyıya çıkarken, yüzme bilmeyen Özgür Eryılmaz Tektaş gölde kayboldu. Olay jandarmaya bildirilince Salihli Kaymakamlığı da devreye girdi.

Kaymakamlığın girişimi ile İzmir Deniz Polisi ve İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü'nden gelen sekiz dalgıç gölde arama çalışması başlattı. Manisa İl Tarım Müdürlüğü'nden de su altını gösteren cihaz istendi. İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da desteği ile arama çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi. Bir yıllık evli olan Su Ürünleri Mahendisi Özgür Eryılmaz Tektaş'ın eşinin altı aylık hamile olduğu öğrenildi.

Kaynak:Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim