BOSTANOĞLU’NDAN GÜRDESAN’A ZİYARET

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu ve beraberindeki heyet Gürdesan’ı ziyaret etti. Gürdesan yetkilileri, en üst seviyede Komuta Kademesi’nin yer aldığı ziyarette, hizmet verdikleri askeri projelere ilişkin üretimleri hakkında komutanlara brif verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent BOSTANOĞLU, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, İstanbul Tersanesi Komutanı Tümamiral Ahmet ÇAKIR, Dz.K.K Teknik Başkanı Tuğamiral Necmi Yıldırım, Dz.K.K Gemi İnşa Daire Başkanı Albay Mustafa Murat, Dz.K.K. Özel Sekreteri Albay Burak Akçay ve Kocaeli İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz ile beraberlerindeki heyet 27 Ekim’de Gürdesan’ı ziyaret etti.

Firmanın devam eden askeri projeler için gerçekleştirdiği üretimler hakkında brif alan komutanlar, tesisler ve üretim alanlarını da gezerek detaylı bilgi aldı.

GÜRDESAN HAKKINDA

1982 yılında faaliyetlerine başlayan Gürdesan, Türk Gemi İnşa Sanayi ve Savunma Sanayii’ne yönelik üretim yapan, tamamen yerli bir kuruluş. Şirket özellikle güverte makineleri, güverte donanımları, güverte kreynleri, ambar kapakları, can kurtarma sistemleri, sevk ve manevra sistemleri alanında özgün tasarımlarla üretim yapıyor ve dünya çapında servis hizmetleri veriyor. Yılda 350’nin üzerinde güverte makinesi, 4 bin 500’ün üzerinde güverte ekipmanı, 100’ün üzerinde güverte kreyni, 150’nin üzerinde sevk ve manevra sistemi, 250’nin üzerinde can kurtarma sistemi ve 6 bin tondan fazla saç işleyen Gürdesan’da 290 işçi ve mühendis istihdam ediliyor. Toplam 50 bin metrekare üretim alanına sahip olan Gürdesan, Yalova’da inşa edilecek 48 bin metrekarelik yeni tesisleriyle üretimini artırmayı hedefliyor.









 

Editör: TE Bilişim